2024. May 18. Erik, Alexandra napja

Városi Autómentes Nap-Rekordszámú résztvevő a Fut a Hevesen (albummal, eredményekkel)

0

Új rekord született az Autómentes Napon: Még soha nem vettek ennyien részt a Fut a Hevesen 

Úgy tűnik, az összefogás sikeresebbé teszi a sportrendezvényeket is. Heves város Önkormányzata, mint főtámogató, Kovács Gyula a HSE elnöke és a Heves Média Kft. közös szervezésében, az iskolák, óvodák együttműködésének köszönhetően, több mint félezer futó vett részt a formabontó őszi Fut a Heves versenyen városunkban. A futamok után “Sportolói példaképeink” címmel egy különleges beszélgetés következett Kovács Gyula edző, első felnőtt országos bajnokával, Detrik Balázs atlétával. Balázs felnőtt korosztályban lett a súlylökés hazai legjobbja.

Az őszi Fut a Heves verseny ebben az esztendőben is az önkormányzat által szervezett Autómentes Nap programsorozatának részeként került megrendezésre. A szervezést és az anyagi háttér biztosítását ezúttal is elsősorban Heves Város Önkormányzata és a Heves Média Kft. vállalta át, ami nagy segítséget jelentett a Hevesi Sportegyesületnek. Az újítás az idén is kedvezett a részvételi szándéknak, hiszen közel hatszázan neveztek a különböző korosztályokban.

A versenyzők között volt egy 2016-os születésű kislány is, de az idősebb korosztály is képviseltette magát. Az ifjabbak számára a pályán zajlottak a versenyek, majd a hagyományos 3 kilométeres utcai futás vette kezdetét, mely remek hangulatban zajlott.

A célba érkezést követően, egy motivációs-interjú keretében a HSE újdonsült országos bajnokát, Detrik Balázs atlétát kérdezte Megyeri István, a HSE atlétikai szakosztályának elnöke. Balázs ebben az esztendőben felnőtt korosztályban lett a súlylökés hazai legjobbja.

Kovács Gyula a HSE elnöke köszönetet mondott a város önkormányzatának, – amelyet Sveiczer Sándor polgármester képviselt – mint főtámogatónak a szervezésben nyújtott segítségért, valamint a Hordeum Italdiszkontnak is, amiért frissítő itallal kínálták a versenyzőket.

A kedvcsináló riport után következett az eredményhirdetés, ahol a díjátadásban az országos bajnok és Sveiczer Sándor polgármester segédkezett. Ezután vehették át az érmeket az egyes korosztályok dobogósai.

EREDMÉNYEK:
2014-2016
Fiú:
1. Szabó Marcell (EJROK, Tündérkert)
2. Együd Marci (EJROK, Tündérkert)
3. Forgács Botond (EJROK, Tündérkert)
Lány:
1. Bakai Liliána (EJROK, Tündérkert)
2. Kurcz Hanga (EJROK, Tündérkert)
3. Vágó Alíz (EJROK, Tündérkert)
2013
Fiú:
1. Mikó Máté (EJROK, Tündérkert)
2. Fekete Dániel (EJROK, Tündérkert)
Lány:
1. Nagy Veronika (EJROK, Tündérkert)
2. Gózon Mia Zoé (EJROK, Tündérkert)
3. Czakó Enikő (EJROK, Tündérkert)
2012
Fiú:
1. Mészáros Róbert (Csodavár)
2. Juhász Milán (Csodavár)
3. Bodó Martin (Csodavár)
Lány:
1. Nagy Gabriella (Csodavár)
2. Szűcs Boglárka (EJROK, Átány)
3. Kovács Laura (Tarnaméra)
2010-2011
Fiú:
1. Polgár Attila (Tarnaméra)
2. Váradi Zsombor (Tarnaméra)
3. Szabados Erik (Tarnaméra)
Lány:
1. Lakatos Alexandra (Átány)
2. Rácz Petra (Tarnaméra)
3. Lajer Sára (Szent Gellért)

2008-2009
Fiú:
1. Bódis Marcell (Boconád)
2. Sinka Bence (EJROK, Átány)
3. Halász Ervin (EJROK, Átány)
Lány:
1. Ötvös Vivien (Szent Gellért)
2. Oláh Virgínia (EJROK? Átány)
3. Zsákai Lili (Szent Gellért)
2006-2007
Fiú:
1. Horváth Albin (Hevesi József)
2. Urbán Bálint (Tarnaméra)
3. Kozma Zsombor (Boconád)
Lány:
1. Tóth Noémi (Körzeti)
2. Kökény Jázmin (Tarnaméra)
3. Kiss Kamilla (Tarnaméra)
2004-2005
Fiú:
1. Mága István
2. Kolláth Márk (Szent Gellért)
3. Csikós Ernő
Lány:
1. Csernei Fanni (Szent Gellért)
2. Besenyei Boglárka (Körzeti)
3. Kovács Lora (Körzeti)
2000-2003
Fiú:
1. Váradi Zoltán (EJROK)
2. Bendik Dávid (EJROK)
3. Tóth Máté (EJROK)
Lány:
1. Tóth Lilla (EJROK)
2. Lukács Emma (EJROK)
3. Nagy Loretta (EJROK)
Férfi:
1. Tomik Balázs
Női:
1. Zazravecz Anikó

Az Autómentes Napon résztvevő intézmények: Eötvös József Református Oktatási Központ, Körzeti Általános Iskola, Hevesi József Tagiskola, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Csoda-vár Tagóvoda, Kerekerdő Tagóvoda, Arany János úti Tagóvoda, Tündérkert Református Óvoda, Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és a Tarnamérai Általános Iskola.

Heves Város Önkormányzata tisztelettel köszöni a segítők, szervezők, közreműködők munkáját, az iskolák, óvodák együttműködését, valamint a támogatók önzetlen felajánlásait!

A RENDEZVÉNY FŐTÁMOGATÓJA: HEVES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Az Autómentes Nap főszervezője: Heves Város Önkormányzata, Heves Média Kft.
Társszervezők, segítők: Kovács Gyula a HSE elnöke, a Heva Kft., HSE, a Városgondnokság, az Önkormányzat, a Könyvtár, a Művelődési Központ és a Sportcsarnok munkatársai.

A 2018-as Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap támogatói, segítői: Innovációs és Technológiai Minisztérium, Heves Város Önkormányzata, Heves Média Kft., Heva Kft., Tóth Tamás Hús és Csemege Kft., Hevesi Rendőrkapitányság, Jagdfeld-Hungária Kft., Heves Városi Könyvtár, Művelődési Központ, Heves Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Csiribiri Játékbolt, Trió Irodaszer Kft., Zebra Papír-Irodaszer-Játékbolt, COOP Áruház Hevesi Üzlete, Uni Base Kft. Hordeum Kft., Balázs Attila vállalkozó, Kovács Gyula edző-a HSE elnöke, Detrik Balázs atléte, Gy. Gömöri Ilona muzeológus, Megyeri István a HSE atlétikai szakosztályának elnöke, Bekecs József gyűjtő, Gombaszegi Lilla sportedző, a Magyar Vöröskereszt Hevesi Területi Szervezete, Tarnamérai Elsősegélynyújtó Csoport, Hevesi Praxisközösség, valamint a Harmatcsepp Családi Játszóház.

Nélkülük nem jöhetett volna létre az egész napos program Heves városában! Köszönjük!

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

(Heves, 2018. szeptember 21)

Hozzászólások lezárva.