2024. May 19. Ivó, Milán napja

Diákolimpia- “Aranyos” hevesi atléták: Jöhet az országos döntő?

0

Az Eötvös József Református Oktatási Központ két versenyszámban is képviseltette magát a szeptember 26-án megrendezett diákolimpia megyei atlétikai csapatdöntőn. A versenyzőket az EJROK egykori diákja, többszörös országos bajnok gerelyhajítóink, Kovács Noel is elkísérte. Ezúttal új szerepkörben mutatkozott be: edzőként volt jelen az egri stadionban.

Súlylökésben a Balog Márton (10,73 m), Előházi Dániel (12,94 m), Lászka Ádám (8,58 m), Megyeri Dávid (10,08 m) és Somodi Bálint (12,46 m) összeállítású csapat 11,55 méteres átlagot ért el és ezzel aranyérmes lett. (Az átlag a négy legjobb eredményen alapul.)

A gerelyhajítóink sem találtak legyőzőre: a Dányi Péter (39,46 m), Megyeri Dávid (42,21 m), Nagy Zsombor (47,44 m) és Somodi Bálint (37,68 m) kvartett átlaga 41,70 méter lett, és ezzel ők is aranyérmet nyertek.

A verseny tehát kitűnően sikerült, de egyelőre kérdés, sikerült-e bejutni az országos döntőbe. Oda ugyanis csak az országosan nyolc legjobb átlageredményt elért csapatokat hívják meg. Mindenesetre Kovács Gyula – aki a versenyzők többségének az edzője – úgy véli, hogy súlylökésben reális esély van az 5-8. helyen bejutni a fináléba, míg gerelyhajításban azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy ilyen átlaggal a hevesi négyes akár éremért is harcban lehet. Reméljük a legjobbakat! Hajrá EJROK, hajrá Heves!

Forrás és fotó: Megyeri István

Hozzászólások lezárva.