Az amerikai, bundás virsli, azaz a corn dog jó ötlet akkor is, ha vendégeket várunk, esetleg zsúrt tartunk, vagy csak valami gyors, virslis ételt ennénk vacsorára. Nézzük, hogyan kell elkészíteni, hogy a legfinomabb legyen!
A corn dog Amerikában az egyik legnépszerűbb streetfood, hasonlóan kedvelt, mint a hot-dog. A pálcikákra szúrt, kukoricás bundában sült virslik kívül jó ropogósak. Érdemes a masszát hosszúkás pohárba tölteni, úgy könnyebb belemártani a virsliket. Vendégváró fogásnak is kitűnő, és még gluténérzékenyek is megehetik.
Corn dog recept
Hozzávalók:
- 50 dkg virsli
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só, olaj
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a sóval és a kukoricaliszttel. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a tejet. Dolgozzuk össze, palacsintasűrűségű tésztát kell kapnunk. A virslit tűzdeljük kisebb saslikpálcákra.
Hevítsünk olajat, majd forgassuk a masszába a virsliket. Akkor jó, ha nem csöpögős a keverék. Ha túl folyós, akkor rakjunk bele még kevés lisztet. Amennyiben pedig nagyon sűrű, hígítsuk tejjel. Süssük a virslik mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül három-öt perc alatt.
Jó étvágyat!
Forrás: femina.hu