2024. May 14. Bonifác napja

Dalos fesztiválon köszöntötték a legaktívabb 50 éves egyesületet – FOTÓKKAL

0

A Művelődési Központ adott otthont a Hevesi Nyugdíjasok Egyesülete 50 éves jubileumi ünnepségével összekötött XIV. Dél-Hevesi Dalosok Találkozójának, melynek fővédnöke Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere. A programot megtisztelte jelenlétével Szabó Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője, Mészáros Ildikó nagytiszteletű lelkész, Farkas Attila, a Nyugdíjas Klubok Megyei Szövetségének elnöke és Báder Miklósné, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnöke. A programon számos dalkör és egyesület lépett színpadra, színes dal- és nótacsokrokat „kötve” erre a különleges alkalomra.

A megjelenteket köszöntötte Szabó Zsolt, Sveiczer Sándor, Mészáros Ildikó, Farkas Attila, valamint Lászka Aranka, a Hevesi Nyugdíjasok Egyesületének elnöke.

Városunk polgármestere – aki fővédnökként jelentős anyagi támogatással járult hozzá a sokéves tradícióval bíró rendezvény megvalósításához – ünnepi beszédében elmondta, hogy a Művelődési Központban megrendezett találkozó immár hagyomány, a mostani alkalom azonban mégis különleges, hiszen nem csupán a tavaszt, de a házigazda Hevesi Nyugdíjasok Egyesületének 50. születésnapját is ünnepeljük.

„Mennyi öröm, mennyi munka, jókedv, mennyi rendezvény és program volt ezen 50 év alatt! Bizonyosan nagyon sok. Ha csak az utóbbi éveket nézem, amiben már én is bekapcsolódhattam az Önök jóvoltából, szinte volt, mikor hetente találkoztunk.

Dalos találkozón mutatták meg énektudásukat, majd találkoztunk a civil napon, pár héttel később pedig felléptek az Eperfesztiválon. De említhetném a szociális otthonbeli fellépéseket, a Fut a Hevest és a családi napot is. Találkoztunk iskolákban és óvodákban, és természetesen mindig meghívást kaptam a közgyűlésükre is Arankától, amin rendszeresen rész is vettem!

Itt kell megköszönnöm Önöknek, hogy Lászka Aranka és a hevesi nyugdíjasok javaslatára a Heves Megyei Nyugdíjas Egyesület Idősbarát Polgármester díját is megkaptam!

És ma itt vagyunk egy újabb nagyszerű rendezvényen és köszönthetjük a hevesi nyugdíjasokat! Nagyszerű alkalom a találkozásra, a visszatekintésre és az emlékek felidézésére. Ne feledjék az elmúlt éveket, amikor együtt dolgoztunk Heves város élhetőbbé tételén!

Az Önök tapasztalata és tenni akarása példás. Remélem a fiatalabbak látják ezt a példát, hogy hogyan kell a hevesi közösséget felrázni, hogyan kell az igazi civil értékeket elképzelni és megélni.

Ezt a jókedvet, ezt a derűt, ezt a tenni akarást, a dalolást és a táncórákat sose feledjék! Folytassák úgy, ahogy eddig! Ezt kívánom Önöknek a következő 50 évre is!” – hangzott el Sveiczer Sándor köszöntőjében.

Az ünnepi beszédek után a színpadon egymást követték a nótás kedvű egyesületek, dalkörök. A házigazda Hevesi Nyugdíjasok Egyesületének „Őszikék” énekkara mellett fellépett a kompolti Őszirózsa Asszonykórus és Vidám Dalkör, a kömlői Nefelejcs Népdalkör, Besenyőtelekről a Pacsirta Népdalkör, az Aldebrőről érkező Edle Blumen Tánccsoport és a Vadvirág Kórus, a nagyúti Andrássy Katinka Nyugdíjas Klub, az átányi Hagyományőrző Egyesület, a hevesi Csillagvirág Kórus, az abasári Árvalányhaj Hagyományőrző Néptáncegyüttes és Népdalkör, a kisnánai Mátragyöngye Hagyományőrző Népdalkör, a tenki Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a maklári Búzavirág Népdalkör, a kápolnai Margaréták Hagyományőrző Egyesület Nótaköre, az egri Kékibolya Honvéd Népdalkör, valamint az abasári Árvalányhaj Hagyományőrző Néptáncegyüttes és Népdalkör.

A találkozót a közös fellépések mellett szóló produkciók is színesítették: Molnár Jánosné, a Pélyi Tiszavirág Nyugdíjas Klub tagja, a nagyúti Várkonyi Flórián, Oláh Ferencné a Kiskörei Hagyományőrző Nyugdíjas Egyesület, és Kovács Lajosné, a Hevesi Nyugdíjasok Egyesületének tagja is énekelt.

Az ismert dalok közös éneklésre késztették a közönséget, akiket a szervezők egy finom ebéddel és az elmaradhatatlan születésnapi tortával is megvendégeltek.

A hevesi nyugdíjasok abban a reményben köszöntek el, hogy jövőre ugyanitt találkozhatnak mindenkivel a tavaszt köszöntő rendezvényen.

Fényképezte: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

 

Hozzászólások lezárva.