2024. May 14. Bonifác napja

Atlétika – Kozma Luca és Tóth Lilla éremmel tért haza Gödöllőről

0
Az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben és városunk képviseletében nem kevesebb, mint kilenc atléta állt rajthoz a gödöllői MATE-GEAC Toplistás Versenyen. Ennek ellenére tíz sportoló eredményeiről számolt be a Hevesi Atlétika közösségi oldala, hiszen egy albertirsai hölgy is városunkban készül a megmérettetésekre.

A legfiatalabb U12 korosztályban több atlétánk is szerepelt. Viktor Zoé a 600 méteres síkfutásban állt rajthoz és új egyéni csúcsot jelentő 2:06.66 perces időeredménnyel az ötödik helyezést sikerült megszereznie.
Ugyanebben a korosztályban Sipos Marcell távolugrásban javította meg az egyéni csúcsát, 383 cm-es eredményével a hatodik helyezést érte el. Csapattársa, Nagy Csaba szintén eddigi legjobbját érte el, 386 cm-el az ötödik lett. Csaba ezen kívül rajthoz állt a 60 méteres síkfutásban is, ahol 9.41 másodperces eredménnyel a hetedik helyet tudta megszerezni. Ez egyébként szintén egyéni rekord a számára.
Kozma Luca Zoé nevéhez fűződik a gyermek korcsoport legjobb helyezése. Távolugrásban ő is megjavította az eddigi egyéni rekordját, a 372 cm-es legjobb ugrásával egészen a dobogóig ért el, és bronzérmes lett!
Az U14 (újonc) mezőnyben „kettő plusz egy” hölgyversenyzőnk szerepelt. Nagy Gabriella egyéni csúcsot ért el és 1:55.56 perces idővel a tizenegyedik helyen ért célba. Távolugrásban indult Nemoda Janka, aki szintén egyéni rekordot ért el. 393 cm-re “repült”, amellyel a tizennyolcadik helyet érte el. És itt állt rajthoz az “idegenlégósunk”, vagyis az albertirsai színekben szereplő Molnár Dorottya is, aki 416 cm-es új egyéni csúccsal lett a tizedik.
Az U16 (serdülő) korosztályban Almási Dominik gerelyhajításban indult. Ő sem dobott még ekkorát korábban, 39.25 méteres legjobb eredményével az ötödik helyet érte.
Kolláth Kornél az U18 (ifjúsági) korosztályban most 46.47 métert dobott és ezzel ugyancsak az ötödik lett.
Tóth Lilla szereplése is sikeres volt, a felnőtt mezőny gerelyhajító számában 38.67 méterrel szerezte meg az  ezüstérmet.

Hozzászólások lezárva.