2020. February 28. Ákos, Bátor napja

Szépkorúak karácsonyi ajándékozása Hevesen

0

Idén is megajándékozta Heves önkormányzata a 70 éven felüli szépkorúakat

A városvezetés tisztelete és megbecsülése jeleként a 70 év feletti szépkorúaknak karácsonyi ajándékcsomaggal igyekszik örömet szerezni advent idején. Az ajándékcsomagok házhozszállításában a város polgármestere és képviselői, a Hevesi SE önkéntesei, valamint az önkormányzat dolgozói segédkeztek Makó Nándor alpolgármester koordinálásával. Így az ajándékok zömét sikerült is még karácsony előtt kézbesíteni.

Az elmúlt évek hagyománya alapján Heves Város Önkormányzata 2019-ben is elindította azt a kezdeményezését, mely során megajándékozza a város szépkorú lakosait. Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan 2019-ben is közel 1500 fő örülhetett a karácsonyi ajándékcsomagoknak, melyeket nagyrészt az egyedül élő, kis jövedelmű nyugdíjasoknak szállították házhoz a segítők, köztük a helyi sportegyesület ifjú sportolói – mutatott rá Makó Nándor.

Sokan vették ki részüket a több napon át tartó teendőkből, hogy időben a feldíszített fenyők alá kerüljenek a csomagok. A karácsonyt megelőző napokban folyamatosan zajlott a munka, hogy minden érintett megkapja várva várt meglepetést. A juttatás nem szociális rászorultsági alapon különbözteti meg azokat, akik részesülnek benne. Valójában egy olyan gesztus, amellyel a városvezetés szeretné köszönetét, megbecsülését kifejezni a városban élő szépkorúaknak – emelte ki Sveiczer Sándor polgármester.

MEGJEGYZÉS: Minden 70. évét betöltött hevesi lakoshoz becsengettek a napokban a képviselők, vagy az Önkormányzat munkatársai, illetve a fiatal sportolók, hogy átadják a karácsonyi ajándékcsomagot. Azon 70 év feletti lakótársaink, akik valamilyen oknál fogva nem kapták meg a nekik járó ajándékcsomagot, december 30-tól (munkanapokon), személyazonosító okmányuk bemutatásával átvehetik a csomagot a Városházán.

Fotók: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

Hozzászólások lezárva.