2024. November 27. Virgil napja

Halételek viadala az Eperfesztiválon – A környék legjobb szakácsai versenyeztek (képekkel)

0

Az idei Eperfesztivál egyik új, küzdelemre hívó kezdeményezése, az I. Alatkai Halászlé- és Halételkészítő Verseny volt. Több, mint 30 csapat jelentkezett, s a versengés végén kiderült, hogy ki készítette a legízletesebb halászlevet és halételt.

Elhivatott konyhamesterek és szenvedélyes horgászok sürgölődtek a fesztivál reggelén az árnyas fák alatt, hogy a legjobbak legyenek az idei halászléfőző és halételkészítő versenyen.

Ínycsiklandozó illatok fogadták azokat akik ellátogattak Alatkára ezen a napon, ahol a leveseken kívül különleges halételekkel is lehetett találkozni.

Természetesen nemcsak halászlé, hanem mindenféle finomság sült, főtt a tűz fölött és nem hiányoztak az eperízű finomságok sem. Voltak olyan csapatok is, akik töltöttkáposztával, vagy ízletes pörkölfélékkel várták a fesztivál látogatóit.

S a nap folyamán kiderült, hogy ki ismeri legjobban a halászlékészítés fortélyainak titkát, hogy ki készíti a legízletesebb halételt.

A főzőverseny a reggeli órákban kezdődött, a remek minőségű ételek megítélése során nehéz helyzetben lévő szakmai zsűri pedig délután kóstolgatta a változatos ízeket. Az ínycsiklandozó illatok az érdeklődőket is egyre közelebb vonzották, és amíg a kóstolásra vártak, kulturális programkínálat és fotókiállítás megtekintésével múlatták az időt.

A szakmai zsűri tagjai (Kovács István és Lányi József képviselő, valamint Tóth Tamás vállalkozó) az ételek minőségén túl, több kategóriában értékeltek, majd a díjak átadásában már Sveiczer Sándor polgármester is segédkezett.

Halászléfőző verseny végeredménye:

  1. Donáth Lajos
  2. Jobbik Heves
  3. Perc Eszter

Halételkészítő verseny végeredménye:

  1. Holló Richárd: harcsapaprikás sztrapacskával
  2. Gizike néni Tarnaméra: cukkinis ponty
  3. Varga István: sült dévérkeszeg

Különdíj: Ádám Péter, vargányás harcsaragu

 

Hozzászólások lezárva.