2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Népszavazást kezdeményezett a városvezető a BYN üzemről – “Heves jövőjéről, döntsenek a hevesiek”

0

Népszavazást kezdeményezett Sveiczer Sándor, Heves polgármestere és képviselőtársai a 40 milliárdos munkahelyteremtő BYN üzem megépítéséről.  A külterületre tervezett, környezetvédelmi szempontból biztonságot nyújtó gyár jelentős iparűzési adóbevételt hozna, és ez az évi 400-500 millió forint a város jövőbeli gazdasági stabilitását, további fejlődését jelentené – nyilatkozta a városvezető.

Az oldószer-tisztító gyár építésével kapcsolatban múlt pénteken tartott lakossági fórumot a polgármester annak érdekében, hogy eloszlassák a félelmeket, pánikhangulatot. Ezután közösségi oldalán rendkívüli bejelentést tett közzé. “A tájékoztatót az üzem építésének ellenzői megzavarták, nem engedték elmondani az érveinket, nem tudtunk a feltett kérdésekre válaszolni. Politikai csatatérré vált Heves” – közölte Sveiczer Sándor, majd bejelentette, hogy képviselőtársaival úgy döntöttek, a beruházással kapcsolatban népszavazást kezdeményeznek.

„Heves város jövője érdekében, döntsenek a hevesiek! Én eddig is a hevesiékért, Heves fejlődéséért dolgoztam, ezután is elkötelezetten teszem a dolgom fejlődő közös jövőnkért, sosem hoznék olyan döntést, ami veszélyt jelenthet településünkre” – szögezte le a városvezető.

Népszavazásra javasolt kérdés: „Akarja-e, hogy Hevesen megvalósuljon a BYN Hungary Kft. 40 milliárd Ft értékű munkahelyteremtő beruházása, azaz Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete hatályban tartsa a BYN Hungary Kft. ingatlanvásárlásával kapcsolatban hozott 133/2024. (VIII. 15.) számú határozatát?”

A helyi népszavazás kezdeményezője: Az Nsztv. 34. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Képviselő-testület több mint egynegyede (Sveiczer Sándor polgármester, Kovács István alpolgármester, Makó Nándor alpolgármester, Ivanics Róbert képviselő, Fekete István képviselő).

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások lezárva.