2024. May 18. Erik, Alexandra napja

Kézilabda – Korosztálytól függetlenül, tárt karokkal várják a sportolni vágyókat!

0

A több évtizedes hagyományokkal rendelkező kézilabda sportágban, tíz csapatban hat edző irányításával, több mint százan kézilabdáznak a Hevesi SE szakosztályában. A sportolni vágyók száma várhatóan tovább növekszik a közeljövőben, hiszen három iskolával megkötött szerződéssel és ottani testnevelők segítségével, újabb gyerekek csatlakozhatnak a kézilabdázók népes táborához.

Sokat dolgozunk azon, hogy a Hevesi Sportegyesületen keresztül érkező sporttámogatás a lehető legracionálisabban kerüljön felhasználásra. Keressük továbbá a kézilabdát kedvelő vállalkozásokat a pályázati források igénybevételéhez, illetve együttműködünk a szülőkkel, hogy az állandó időpontokban megtartott edzéseken és mérkőzéseken tegyék lehetővé gyermekeik részvételét. Azt gondolom, hogy jó úton járunk, mert az utóbbi években – a már 6 éves kortól – elkezdett foglalkozásokkal a legfiatalabbak kiemelkedő eredményeket értek el más, nagyobb települések csapatai ellen is. Szeretnénk városunkban minden korosztályban a munkánkkal méltóak lenni elődjeinkhez, és tovább öregbíteni kézilabdázóink hírnevét! Hajrá Heves! – zárta beszámolóját Makó Nándor, városunk alpolgármestere.

A férfi szakosztály munkáját Steczina Zsolt szakosztályvezető összegezte:

A több mint 50 fős létszámú férfi kézilabda szakosztály hétről hétre rendszeres munkamenettel dolgozik a sportág minél professzionálisabb elsajátításán. A fiatalabbakkal inkább játékos formában, az idősebbekkel pedig komoly szakmai elvek mentén próbálunk mindenkiből kézilabdást faragni és kialakítani egy egymásért küzdő jó közösséget!

AZ U10-es csapatot jelenleg 10 fővel a 2014-2015-ös születésű gyerekek alkotják, akik nagyon lelkesek, ügyesek és szívesen látogatják az edzéseket. A szülők támogatása elengedhetetlen a sikerek elérésében. Ebben a korosztályban már vannak bajnoki mérkőzések, igaz az eredményt (hivatalosan) még nem számolják. A bajnokságon kívül januárban egy rangos tornán is részt vettünk, ahol az előkelő 3. helyet sikerült megszerezni.

Az U15-ös csapat 11 főből álló maroknyi, de annál lelkesebb társasága a területi II. osztály Borsod, Heves, Nógrád csoportjában szerepel. Heti 3 edzéssel készülünk egész évben, az érettebbek már látogatják a nagyobb korosztályok edzéseit is. A bajnokságban jelen pillanatban, a 6. helyen állunk. Reményeink szerint a serdülő csapattal kiegészülve az elkövetkezendő években ők adják majd a felnőtt csapat utánpótlását.

A serdülők – létszámhiány miatt – 1 év kihagyás után, nagy elánnal vetették bele magukat az augusztusi alapozó időszakba, és megfelelő létszámmal, jól végzett munkával kezdték el a bajnokságot! Villámrajtot véve, az első 5 fordulót hibátlanul teljesítve indítottak a fiúk, aztán becsúszott 3 vereség, de a 10 forduló alatt gyűjtött 14 ponttal a tabella 4. helyén teleltek. Örvendetes esemény volt a csapat életében, hogy több játékos is csatlakozott hozzánk. Volt, aki visszatért, ketten pedig más klubból igazoltak át. Az érkezők a megfelelő szakmaiság mellett a szuper közösségi élettel magyarázták döntésüket. A hosszú téli alapozó időszak után január végén elkezdődött a tavaszi szezon, amelynek eddigi 3 fordulójában a fiúk sikeresen teljesítettek, így reális esély mutatkozik a dobogó alsó fokára felküzdeni magunkat.

Nagyon büszke vagyok a férfi csapatra! Nagy csatában tavaly a bronzérmet tudtuk „csak” megszerezni a BAZ-Heves vármegyei bajnokságban, az őszi szezont viszont pontveszteség nélkül teljesítette a gárda, így a tabella élén vártuk a folytatást. A létszám 22 fő, a serdülő csapat minden tagját neveztük a felnőtt bajnokságba, és ki-ki érdemei szerint – de legalább egyszer – szerepelt a nagyok között. A hevesiek létszáma az utóbbi években valóban mélypontra süllyedt, sok évfolyam kimaradt, sőt még a közelmúltban is nullázott le bennünket olyan korosztály, akik mára akár felnőtt játékosok is lehettek volna.

Ebben a helyzetben vigasztalást jelentenek a nálunk játszani akaró „egri” hevesiek, akik a csapatsporttal együtt járó mindenféle tevékenységből maximálisan kiveszik a részüket, és a felnőtt csapatba is érkezett olyan játékos, aki egy kisebb kitérő után visszavágyott közénk.

A téli alapozás monotonabb időszakát a szívemben különleges helyet elfoglaló Kézilabda Gálával tudtuk színesebbé tenni. Az eseményen mindenki, fiatalabb és idősebb kézilabdás is megmutathatta magát, egy kellemes délutánt, estét együtt töltve.

Hozzászólások lezárva.