2024. February 26. Géza napja

Fergeteges koncertet adott Hevesen Tóth Gabi a Fricska Táncegyüttessel – FOTÓ, VIDEÓ

0

Az államalapítás ünnepe alkalmából, elsöprő energiával nyújtott látványos és színvonalas közös produkciót augusztus 19-én, a világ leggyorsabb néptáncegyüttese és Tóth Gabi énekesnő Heves városának főterén, több ezer ember előtt. A lélekből jövő különleges koncerten Gabi saját dalai mellett népdalokat és feldolgozásokat is énekelt, míg a táncosok lenyűgöző koreográfiákkal kápráztatták el a közönséget. Az érzelmek, a hangulatok, a ritmusok váltakozása tette dinamikussá a produkciót. A magyar népművészet legvirtuózabb férfitáncaitól a stepptáncon át a beatbox izgalmas hatásai ragadták magukkal a nézőket.

Tóth Gabi a Fricska táncegyüttessel közösen áll színpadra szombaton Hevesen: „Szeretni jöttem” címmel, az államalapítás ünnepének alkalmából tartottak fergeteges városnapi koncertet.

A Fricska Táncegyüttesnek nagy tapsot kért Tóth Gabi, „mert fantasztikusak, viszik a magyarság és a kultúránk részét világszerte, büszkék lehetünk rájuk. Erről szóljanak a hírek” – üzente.

Tóth Gabi Tapolcáról indult 16 évesen a fővárosba, hogy a Megasztár című műsorban meghódítsa a zsűri és a közönség szívét. Gyerekként néptáncolt, ismerkedett az évszázados hagyományokkal, kultúrával. Batikolt, szőtteseket készített és leginkább népdalokat énekelt.

Aztán hirtelen, egyik pillanatról a másikra, a show-biznisz világában találta magát és népszerűsége azóta is töretlen. Az egyik legsokoldalúbb, legismertebb magyar énekesnő.

Néhány éve újra visszatalált a gyökereihez, az autentikus, magyar népzenéhez. Legújabb dalait már ez a stílus jellemzi, persze, modern feldolgozásban. Számára ismerős, önazonos ez a világ, hiszen ebben nőtt fel, ezt szeretné átadni a fiataloknak és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, határon innen és túl.

2023-as koncertjein a Ficska táncosaival közösen lép színpadra. Mivel Gabi maga is néptáncos volt, így nem csoda, ha együtt él és lélegzik velük. A Fricska Táncegyüttes egyébként 2014-óta a világ leggyorsabbja. Nemcsak lábbal, hanem kézzel is a legsebesebb ritmust ütik a világon, amivel megdöntötték Michael Flatley gyorsasági világrekordját is. 2015 májusában pedig az angol X-faktor, a Britain’s Got Talent zsűrijét és közönségét is lenyűgözték.

Papp Gergő és Papp Máté, Szabó Dániel és Popovics Márk, bebizonyították, hogy ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

A világ leggyorsabb táncosa 2019-óta Popovics Márk, a Fricska  táncegyüttes egyik tagja.  

Fricska Táncegyüttes tagjai: Papp Gergely Bálint, Papp Máté Bence, Popovics Márk, Kiss Vidor, Szabó Dániel

A városnapi programokra az évről évre várt, zenés, látványos tűzijáték tette fel a koronát.

A rendezvény főszervezője: Heves Város Önkormányzata, HKK Művelődési Központ Tagintézmény, Új Hevesi Média Kft.

Társszervezők: a Heva Kft., a Városgondnokság munkatársai.

Heves Város Önkormányzata és Sveiczer Sándor polgármester tisztelettel köszöni a fellépőknek, valamint a vendégeknek a részvételt, a segítők munkáját, illetve a médiatámogatók – Új Hevesi Média Kft., HO TV, Hevesi Hírportál, HatvanOnline, Rádió 1 – nagyvonalú promóciós felajánlásait!

Külön köszönet a Hevesi Rendőrkapitányság, valamit a Hevesi Polgárőr Egyesület konstruktív együttműködéséért, a lebonyolításban nyújtott segítségért!

FÉNYKÉPEZTE: HEVESI HIRPORTÁL/PINTÉR ZSUZSANNA ÉS JAKAB TIBOR

Hozzászólások lezárva.