2022. November 30. András, Andor napja

Nem lesz őszi szünet, de télen tovább maradhatnak otthon a diákok

0

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ma délelőtt adott tájékoztatást a kormány legfrissebb döntéseiről. A kormányinfón többek között szó esett a nemzeti konzultációról, a téli és őszi szünetről és a kifizetési stopról is.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen a kormány az Oroszország ellen bevezetett energetikai szankciókról szóló nemzeti konzultáció elindításáról döntött. A kérdőíveket október közepén kezdik majd el kézbesíteni. Közölte, a szankciók kapcsán Brüsszel azt ígérte, hogy azok jobban fognak fájni Oroszországnak, és közelebb lesz a háború vége. Ennek pontosan az ellenkezője lett az igaz, mi pénzeljük Oroszországot.

A kormány spórolási célból az őszi szünet rovására meghosszabbította az idei iskolai téli szünetet, ami így december 22-től január 8-ig fog tartani. Ebben az időszakban kormányzati igazgatási szünet lesz – mondta a miniszter.

Kifejtette azt is, hogy a kifizetési stopról szóló hírek tévesek, a kifizetéseket a Pénzügyminisztérium jóváhagyásával lehet teljesíteni. A kormány Gulyás szerint elkötelezett a költségvetési hiánycél tartása mellett. Elmondta, hogy a kormány nem fogja támogatni a nyolcadik tervezett uniós szankciós csomagot, ha abban energetikai szankciók is lesznek.

A miniszter a tanárok béremelésével kapcsolatban azt mondta, hogy valóban magasabb jövedelem járna a pedagógusoknak, és a kormány dolgozik ezen. Gulyás szerint azok az igények, amik egy-két éve indokoltak voltak, most teljesíthetetlenek, és nem a jó szándék hiányzik a kormány részéről a tanári bérek emelését illetően.

Forrás: MTI

Hozzászólások lezárva.