2022. October 1. Malvin napja

Új munkahelyeket is teremt a hevesi cég milliárdos fejlesztése (albummal)

0

A Hevesgép két, jelenleg is zajló fejlesztését ismertette sajtótájékoztató keretében Forgács László ügyvezető igazgató és Vincze Bálint, cégvezető. A beruházást Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere is méltatta az egyik üzemcsarnokban tartott projektnyitó rendezvényen. Az elhangzottakból egyértelműen kiderült, hogy a két új projekt megvalósulásával a HEVESGÉP nyilvánvalóan tovább erősítheti piaci pozícióját és jelentősen növeli árbevételét is. A komplex beruházás bértámogatással jár, valamint új munkahelyeket is teremt.

„A Hevesgép Kft. modern üzleti kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések”, valamint az „Új generációs rendfelszedő család kidolgozása a megnövekedett teljesítményű silókombájnokhoz” című projektek részleteibe avatta be a jelenlévőket Vince Bálint a sajtónyilvános rendezvényen.

A Hevesgép Kft. egymásra épülő sikeres projektekkel növeli kapacitását – ezzel együtt a foglalkoztatottak létszámát -, fejleszti technológiáját azért, hogy egyre magasabb szinten tudja kielégíteni a megrendelők által támasztott megnövekedett igényeket. Már ebben az évben új fejlesztéseket vezettek be, s különböző eszközöket vásároltak.

Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere a megnyitón kiemelte, a HEVESGÉP Kft. fontos szereplője a város gazdasági életének, ami természetesen az iparűzési bevételek tekintetében is markánsan megmutatkozik. A HEVESGÉP Kft. sikeres működése szilárd pillére településünk költségvetésének, a helyi munkaerő foglalkoztatásának, ezért az együttműködés nagyon fontos a városvezetés számára – szögezte le.

Vincze Bálint igazgató-helyettes elmondta, a mezőgazdasági és erdészeti gépek gyártásával foglalkozó Hevesgép Kft. az új Fiber lézervágó gép és élhajlítógép beszerzésével növelni tudta a vevők biztonságos kiszolgálásához szükséges kapacitást.

– Az új gépek technológiája lehetővé teszi a munkafolyamatok rövidítését, a gyártási pontosság javulását. A beruházás olyan termékek gyártását teszi lehetővé, ami minőségében és megjelenésében megállja a helyét a nemzetközi és hazai piacon is – részletezte. Ezenkívül informatikai fejlesztés is megvalósul, valamint napkollektoros rendszert is telepítenek majd a szociális épületre.

Továbbá az exportpiac egyre jelentősebb szerepe miatt szükséges a szakmai kompetenciák növelése, így négy munkatárs angol nyelvi képzésben vett részt.

– A másik, a közel hétszázmilliós fejlesztés célja egy olyan nagy-teljesítményű, szálastakarmány felszedőcsalád kidolgozása, mely valamennyi silókombájnnal kompatibilis, műszaki tartalmát tekintve alkalmazkodik és teljes mértékben kielégíti az ágazatban felmerülő speciális elvárásokat. Az új felszedőcsalád biztosítja a jelenlegi piaci igények maradéktalan kielégítését, melyre kutatásaink, elemzéseink és visszajelzéseink alapján igen nagy igény mutatkozik – taglalta a cégvezető.

A pályázat a bérköltségeket is támogatja, valamint gyártóberendezéseket is vásárolnak, egy hegesztőrobotot és egy háromtengelyes marógépet.

 

 

 

Hozzászólások lezárva.