2021. December 1. Elza napja

MENHELYI ÁLLATOK KARÁCSONYA – Rekordmennyiségű felajánlás gyűlt Hevesen (fotókkal)

0

A térségben található több menhely állatainak karácsonyát teszik szebbé az adományok, melyek hétfőn kerülnek átadásra.

A menhelyi állatok karácsonyára kezdeményezett adománygyűjtést Szabó Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője. Kezdeményezésének alapján a Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány idén először hirdette meg a menhelyi állatok karácsonyára szervezett adománygyűjtést, melynek keretében Hatvanban, Hevesen és Lőrinciben is várták a segíteni szándékozók jelentkezését. 

Rengetek száraz, és konzerv eledelt ajánlottak fel a hevesi adományponton december 11-én, kutyusoknak és cicáknak, de meleg plédek, takarók, valamint vitaminok, játékok is szép számmal érkeztek. Családok, gyermekek, fiatalok és szépkorúak egyaránt hozzájárultak a gyűjtéshez, ezzel is jó példát mutatva, emberségre, nagylelkűségre, állatszeretetre tanítva a gyermekeket, embertársaikat, gondolva az adventi, karácsonyi ünnepek üzenetére is.

Tiszteletteljes köszönet a jótékony városlakóknak, és külön köszönjük Tóth Csaba, a Heves Megyei Közgyűlés alelnöke, Sveiczer Sándor polgármester és Kovács István alpolgármester nagy mennyiségű állateledel adományait!

Az összegyűjtött adományok kisgazdái a térség három állatmenhelyének lakói lesznek, akik bizonyára nagyon örülnek majd a sok ételnek, meleg holminak, hiszen nagy részük nélkülözött, éhezett és fázott az utcán, vagy ahol éppen rájuk találtak állatbarát segítőik. Ezekhez a jóérzésű emberekhez hasonlóan jelent meg az ajándékponton ma sok hevesi lakos is, és adományoztak rengeteg élelmet, illetve egyéb hasznos dolgot.

A menhelyi állatoknak szánt adományokat nemcsak Hevesen gyűjtötték, hanem Hatvanban, a volt cukorgyári parkolóban és Lőrinciben is.

Egy jelképes kézműves mézeskalács szívet és gyermekrajzokat kaptak cserébe a hevesi ajándékozók. Büszkék vagyunk a hevesiekre, hiszen látható, hogy mennyi csupa szív ember él településünkön – emelte ki Sveiczer Sándor polgármester.

Aki bármilyen okból nem tudott részt venni a három helyszínen lebonyolított gyűjtésen, az pénzbeli adakozással is segítheti a kezdeményezést a Centrál Takarék Szövetkezet 62100119-14995370-es számlaszámán

Kedvezményezett: Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány

A közleményben az „Adventi Civil Börze” megjegyzést kérjük feltüntetni!

Hozzászólások lezárva.