2020. August 7. Ibolya napja

Két hevesi alkotót díjaztak a “Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fotópályázatán

0

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2020-ban a 17. évadára készült. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a programok résztvevőit. Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő”– Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama július 4-e és 12-e között kerül megrendezésre, ennek keretében volt látható július 5-én Mátraházán annak a fotópályázatnak a kiállítása, melyen két hevesi alkotó – Jakab Flóra és Jakab Tibor – is eredményesen szerepelt.

A rendezvény megálmodója és megvalósítói hűek maradtak hagyományos szervezési elveikhez: Különleges erdei helyszínekre hívják a programokra érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. A régi ismerősöket épp olyan szívesen látják, mint az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket. A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal, „Minősített Fesztivál” címmel rendelkező rendezvény valamennyi napján szakvezetéses erdei séta során készülnek fel lélekben a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt.

Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetünk a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében. A természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz – a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit. A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Gyöngyöspata, Gyöngyös – Kékestető, Abasár, Szurdokpüspök, Pásztó – Mátrakeresztes, Salgótarján – Eresztvény, Gyöngyöstarján, Fülek, Tar – Fenyvespuszta.

Minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót szeretettel várnak a 2020-as év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire, melyekről részletes információ olvasható a www.muzsikalazerdo.hu-n. Hiszen a programsorozat mottója szerint: Ha „Muzsikál az erdő”, akkor „jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Hozzászólások lezárva.