2022. December 1. Elza napja

Városunk értékeit láttatja a hevesi alkotók fotóiból nyílt tárlat (fotókkal)

0

A “Heves értékei képekben” című kiállítás ünnepélyes megnyitója és a Vidék Értékei Fotófesztivál keretében meghirdetett alkotói pályázat díjátadója a hevesi Művelődési Központban került megrendezésre október 25-én.
A Heves Város Önkormányzata által szervezett fesztivál- és a tárlat megnyitóján Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere mondott ünnepi beszédet.

Balogh Margó intézményvezető köszöntötte a vendégeket, majd Jakab Tibor természetfotós, a zsűri elnöke értékelte a beérkezett pályaműveket és megnyitotta a kiállítást. A megnyitón közreműködött Kovács Sándor pedagógus.

A tárlaton – a természet szépségeit megörökítő alkotások mellett – olyan képek is helyet kaptak, melyek azt mutatják be a nagyközönségnek, hogy milyen beruházások valósultak meg a dél-hevesi térségben a Vidékfejlesztési Program és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával.

A kiállításon Jakab Tibor fotóművész alkotásai és a rendezvény kapcsán meghirdetett fotópályázatra beérkező művekből készült válogatás láttatja az itt élők „szemüvegén” keresztül a természetes és épített környezetet, valamint annak fejlődését.

– Úgy tartják, az ember hétévente megújul. De velünk együtt változik a természet, és változott, fejlődött városunk épített környezete is. Igaz, nem telt még el az a bűvös hét év, de az elmúlt önkormányzati ciklus számos – önerőből és pályázati forrás segítséggel megvalósult – fejlesztéssel kívánta az itt élők mindennapjait könnyebbé, szebbé tenni. Úgy gondolom, megvalósulni látszik az a törekvés, amit 5 évvel ezelőtt elkezdtünk: egy élhetőbb Heves kialakítását. Gondoljunk csak közintézményeink megújulására, a 31-es út rekonstrukciójára, a látványos szökőkút megépítésére, játszóterek, műfüves pályák, parkolók és sportpark kialakítására. De még sorolhatnám azokat a beruházásokat, melyek nekünk, hevesieknek készültek, s melyekkel ez a kisváros, ahol élünk, eddig nem tapasztalt fejlődésen ment keresztül. Ami a következő 5 évben folytatódik – fogalmazott Heves első embere.

– Ahogy a kiállított képekre nézünk, láthatjuk, hogy az alkotók megörökítették a vidék élővilágának sokszínűségét is, azokat a kisebb csodákat, amiben – ha kellően nyitott szemmel járunk – nap mint nap részünk lehet. A paravánokon Önök most a fotópályázatra nevezett képek legjobbjait láthatják.
Járják be az alkotókkal együtt térségünket, ismerjék meg jobban Heves értékeit, a lakókörnyezetünkben zajló fejlődési folyamatokat és azok eredményeit, hogy ne csupán vizuális élményekkel gazdagodjanak – Húzta alá Jakab Tibor.”

A meghirdetett pályázatra 24 fotós nevezett. A nevező közül, az alább résztvevőket díjazta a szakavatott zsűri:

– Kiss Zsuzsanna
– Kozma Judit
– Jakab Flóra
– Szabó Krisztina
– Ózsvári Bardó
– Pintér Zsuzsanna
– Rédei Barnabás
– Jakab Tibor

Gratulálunk mindannyiuknak és további, élménydús „képvadászatot” kívánunk!

A fesztivál a vizuális élményeken túl igazi, felejthetetlen zenei csemegével is szolgált, hiszen a fesztivál zárásaként Szekeres Adrient köszönthettük a Művelődési Központ színpadán, aki exkluzív élő koncerttel várta rajongóit.

A TÁRLAT NOVEMBER VÉGÉIG LÁTOGATHATÓ A HEVESI MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN!

FOTÓ: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor, Benei László

 

Hozzászólások lezárva.