2019. October 14. Helén napja

Ez csak a kezdet volt: folytatódik a fejlődés

0

Zajlik a strand, a Viczán-tó, a börtön s más projektek előkészítése. Jó úton halad a település, folytatódik a beruházások megvalósítása. Cél, hogy minden generáció megtalálja számítását a városban. A város jó úton jár, a fejlődésben a mögöttünk hagyott pár év még csak a kezdet, folytatjuk a munkát – jelentette ki Sveiczer Sándor polgármester, akinek Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök augusztus 20-a alkalmából.

A városvezető Kontrát Károly miniszterhelyettestől vette át az elismerést a Belügyminisztériumban. Az államfő Heves infrastrukturális fejlesztésében elért eredményei, elkötelezett településvezetői munkája elismeréseként adományozta a kitüntető díjat a városvezetőnek.

Az öt éve polgármesteri tisztséget betöltő Sveiczer Sándor hangsúlyozta, az elismerés azoknak is szól, akik az elmúlt években segítették a munkáját, hozzájárultak a település fejlesztéséhez, támogatták az előrehaladást.

– A kitüntetéshez nehéz, közös út vezetett, amiben benne van a képviselő-testület támogató bizalma, a hivatal dolgozóinak, a várost a Parlamentben képviselő Szabó Zsoltnak, a vállalkozóknak és minden hevesinek a munkája. Szövetséget kötöttünk a hevesiekkel, egy új Fidesz-KDNP-s csapattal kértük a lakosok bizalmát és szavazatát, hogy új irányba fordíthassuk városunkat. Azt gondolom, ez sikerült. A fejlesztések lépésről-lépésre történnek, a város biztos léptekkel halad előre – fogalmazott.

Elmondta, mikor átvették Heves irányítását 2014-ben, akkor a városnak 1,3 milliárd forint fizetési kötelezettsége volt.

– Ez még több munkára buzdított. Egymilliárd forintnyi egyedi kormányzati támogatást kapott a város, hogy talpra állíthassuk. Mára lefaragtuk az örökölt hiányt, stabil a város költségvetése – tette hozzá.

Sveiczer Sándor ismertette, sok új dolgot vezethettek be: muskátlit osztottak, nyugdíjas ajándékcsomagot a hetven éven felülieknek, minden 14 éven aluli gyermek mikuláscsomagot kap, a közalkalmazottaknak cafeteriát adnak, a sporttámogatásokat pedig folyamatosan emelték. Támogatják az alapítványokat, az óvodákat, az iskolákat, a civileket, a kultúrát, a mozgáskorlátozottakat, a nyugdíjas klubot, a rendőrséget, a polgárőrséget, a mentősöket és a tűzoltókat.

A legfontosabb fejlesztési eredményekről úgy szólt, 2015-ben tízmilliárd forintból korszerűbb lett a 31-es főút megyei része egy Hevest érintő, három és fél milliárdos szakasszal. A nyolcszáz millió forintból megújult SZTK – járóbeteg szakrendelő – modern ellátást biztosít a város és a járás betegeinek is. Napelemes rendszer működik a hivatal, a művelődési ház és az Arany János úti óvoda tetején. Megújult a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, a körzeti iskola, a Kerekerdő, az Arany János úti óvoda, a polgármesteri hivatal, több fontos városi útszakasz mellett, s új parkolók, játszóterek is épültek. Népszerű az új Bermuda Sportpark, a műfüves pályák az Eötvös József Református Oktatási Központban, a körzeti iskola, a Hevesi József iskola területén, vagy a sportcsarnok mellett. Felújították például a gyöngyösi utat az alatkai behajtóig, folytatódott a munka az M3 autópálya felé Boconádig. A Petőfi Sándor út és a Dobó út is megújult.
– A következő egy-két évben is újabb jelentős beruházások valósulnak meg. Az uszoda épületének telekrészét már átvette a Nemzeti Sportközpont, hogy elindulhasson a rekonstrukció. Ugyanez történt a büntetés-végrehajtási intézetre szánt öt és fél hektáros területtel is, az már az államé.

Szabad az út továbbá az új Ipari Park építése előtt. A strand, a Viczán-tó, s más projektek előkészítése is zajlik, melyekről hamarosan beszámolhatunk – jelentette ki.

Hangsúlyozta, a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásokból a most záródó ciklusban is közel négymilliárd forint érkezett. Fontos, hogy a jövőben a megye és Heves összefogjon, hogy a város töretlen lendülettel fejlődhessen. A település jó úton halad, az elkezdett feladatokat, beruházásokat, terveket meg kell valósítani. Mindannyiuk érdeke, hogy minden korosztály megtalálja itt a számítását.

Szabó Katalin

Fotó: Jakab Tibor/Hevesi Hírportál

 

Hozzászólások lezárva.