2019. November 19. Erzsébet napja

Kinyílt a jótékonysági láda – Több mint 600 ezer forint gyűlt össze a tehetséges hevesi gyermekekért

0

Négy hevesi általános iskola osztozhat azon a felajánláson, mely Mága Zoltán templomi karitatív jótékonysági koncertjén gyűlt össze Hevesen. A Keresztelő Szent János Római Katolikus Templomot zsúfolásig megtöltő közönség, és a kiemelt támogatók jóvoltából mintegy 620 ezer forint fordítható a tehetséges gyermekek támogatására. A “jótékonysági ládát” Sveiczer Sándor polgármester nyitotta ki az intézményvezetők jelenlétében, és a városvezetés nevében felajánlotta a benne található összeget, melyből az iskolai alapítványok egyenlő arányban részesültek.

Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész tavaly márciusban indította útjára másodszor 100 állomásos jótékonysági koncertsorozatát. A hegedűművész a világon egyedüliként adott 100 jótékonysági templomi koncertet, és már az első missziósorozattal több mint százmillió forint értékben segített hátrányos helyzetű embereknek, közösségeknek, és számos templom felújításához járult hozzá.

A belvárosi templom falai között szeptember 20-án csendültek fel a Budapesti Primarius Szimfonikus Kamarazenekar művészeinek hangszerei és Mága Zoltán hegedűje.

Már a Prima Primissima-díjas hegedűművész koncertjét megelőzően Sveiczer Sándor polgármester jelentős összeggel járult hozzá az adománygyűjtő hangverseny sikerességéhez, és a város intézményei, a Hevesen működő cégek, vállalkozások is támogatták a karitatív eseményt.

Mága Zoltán azt mondta, az iskolás gyermekek támogatása, a tehetségek felkarolása nemcsak emberi jó cselekedet, hanem a jövőbe való befektetés is, mert a tudás gyarapításával mások életét lehet gazdagítani, ami által a közösség is jelentősen fejlődik.

Kiemelt támogatók: Jászapáti 2000 Mg. Zrt., Sveiczer Sándor polgármester, Hevestherm, Jász-Köre Kft.,

 

 

Hozzászólások lezárva.