2019. September 21. Máté, Mirella napja

„Pro Urbe Heves” díjat vehetett át Kovács Gyula, a HSE edzője

0

„Pro Urbe Heves” díj adományozható annak a természetes személynek, jogi személynek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek, aki, vagy amely a város gazdasági életében, a városfejlesztésben, a város közéletében, a tudomány, a művészetek területén, az egészségügy, oktatás, nevelés, sport területén kiemelkedő, eredményes munkát végzett. Az elismerés átadására minden évben az augusztus 20-i díszünnepségen kerül sor. Heves képviselő-testülete idén Kovács Gyula testnevelő munkáját ismerte el a díjjal.

Kovács Gyula – Tanári diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Egyetemen szerezte, ezt megelőzően a Testnevelési Egyetemen testépítő és erőemelő szakedzői diplomát szerzett.

1989-ben kezdte el tanári pályáját Hevesen az V. számú Általános Iskolában, ezután Átányban, majd Tenken tanított, jelenleg a Boconádi Katolikus Általános Iskola pedagógusa.
Kezdettől szívügyének tekinti a tehetségek felkarolását, edzői munkájának eredményei ma már szinte felsorolhatatlanok. Edzőként folyamatosan 25-30 gyermekkel foglalkozik, s szinte valamennyiüknek van említésre méltó versenyeredménye.

A rengeteg országos bajnoki cím és egyéb érmek mellett legkiemelkedőbb tanítványai, Kovács László, Kovács Noel és Szatló Nóra a korosztályos Európa Bajnokságon képviselték hazánkat címeres mezben.
Egyetlen felnőtt korú versenyzője, Detrik Balázs többszörös korosztályos bajnok, a jelenlegi súlylökő mezőny egyik legjobbja. Munkája elismeréseként a Magyar Atlétikai Szövetség kiemelt edzői közé került.

A város sportéletének szervezésében is szerepet vállal, közel tíz éve a Hevesi Sportegyesület elnöke. Évente kétszer ő koordinálja a városban a „Fut a Heves” városi futóversenyt, nyári sporttáborokat, úszásoktatást szervez, sok edzőterembe lejutó fiatalt segített és segít szakértelmével.
Edzői tevékenységében nagy szerepet kap a nevelés, munkája maximalizmusát a tanítványaitól is elvárja, arra ösztönzi őket, hogy ne csak sportoljanak, hanem hogy fair emberek legyenek, és ezt következetesen, életmódjukban is bizonyítsák.
Edzői tevékenységének köszönhetően a magyar atlétikai élet számon tartja városunkat, a ’70-es ’80-as évek után Heves ismét felkerült az atlétikai élet térképére.

1985 óta Kovács Gyula a negyvenedik, aki „Pro Urbe Heves” díjban részesült.

Hozzászólások lezárva.