2024. April 18. Andrea, Ilma napja

Atlétika – Négy érem az edzőtábor után

0

Augusztus 16-án még Albertirsán edzőtáboroztak, a következő napon viszont már a fővárosban versenyeztek az Ikarus BSE színeiben sportoló atlétáink – legalábbis azok, akik rajthoz álltak a Budapest Nyílt Junior és Ifjúsági Bajnokságon. A mérleget elnézve pedig elmondhatjuk, hogy az edzőtábor jól sikerült, hiszen négyen közülük dobogóra is állhattak, ráadásul született egy remek egyéni csúcs is.

Somodi Bálint a junior korosztályban indult gerelyhajításban, és végeredményben 40,61 méteres legnagyobb dobásával bronzérmes lett. Bálint egyenletes teljesítményt nyújtott, hiszen a négy érvényes kísérlete 2,5 méteren belül volt.

Ugyanebben a korosztályban Kovács László súlylökésben szerepelt. Tulajdonképpen már az is kisebb csodaszámba ment, hogy rajthoz állt, hiszen néhány nappal azelőtt még 39 fokos lázzal feküdt, az edzőtábort ki is kellett hagynia. Ennek ellenére 16,64 méteres lökéssel ezüstérmet nyert. Lacinak öt kísérlete érvényes volt, és a legkisebb és legnagyobb lökése között mindössze 51 cm volt a különbség.

Másfél év szünet után állt ismét rajthoz Szatló Nóra, junior súlylökőnk, aki remek teljesítményt nyújtott: 11,54 méteres lökéssel aranyérmes lett. Bízunk benne, hogy Nóra hamarosan visszanyeri korábbi formáját és tovább fog fejlődni!

Az ifjúsági korosztályú fiú gerelyhajítók versenyszámában három atlétánk is érdekelt volt. Dányi Péter egyenletes teljesítménnyel, 39,92 méteres legnagyobb dobásával a hatodik helyet szerezte meg. Nagy Zsombor ezúttal egy kissé elmaradt az egyéni csúcsától, és 48,57 méteres legjobb eredményével a negyedik helyet sikerült megszereznie. A legjobban Megyeri Dávid versenye sikerült: hat dobásából négy érvényes volt, és mindegyik nagyobbra sikerült, mint az eddigi egyéni csúcsa. Ráadásul sikerült áttörnie az 50 méteres határt is. Legjobb eredménye – és új egyéni rekordja – 53,78 méter lett, amellyel ezüstérmet nyert.

„Bemelegítésként” tehát az őszi szezon első versenyén atlétáink egy arany-, két ezüst-, és egy bronzéremmel kezdtek. Bízunk a hasonló sikeres folytatásban!

Köszönjük Sveiczer Sándor polgármester úr segítségét, amelyet az utazáshoz nyújtott.

Forrás és fotó: Megyeri István

 

Hozzászólások lezárva.