2024. April 26. Ervin napja

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott Heves polgármestere

0

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Sveiczer Sándor, Heves polgármestere számára Áder János köztársasági elnök. Az elismerést augusztus 20-a alkalmából, Államalapító Szent István király tiszteletére megrendezett ünnepségen vette át a Belügyminisztériumban Kontrát Károly miniszterhelyettestől. Az államfő Heves város infrastrukturális fejlesztésében elért eredményei, elkötelezett településvezetői munkája elismeréseként adományozta a kitüntető díjat Sveiczer Sándornak. Szabó Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője is jelen volt az ünnepségen, hogy az elsők között gratulálhasson Heves polgármesterének.

Két térségi polgármester is nagy elismeréssel tért haza a Belügyminisztériumból augusztus 16-án, a minisztérium augusztus huszadikai díjkiosztójáról. Csintalan István, Zaránk polgármestere és Heves első embere, Sveiczer Sándor kapott elismerést, s Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője is ott volt a budapesti ünnepségen személyesen.

– Áder János, Magyarország köztársasági elnöke Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott részemre. Az oklevél tanúsága szerint városunk infrastrukturális fejlesztésében elért eredmények, településvezetőként végzett munkám elismeréseként adományozta a kitüntetést az államfő. Ez nagy megtiszteltetés. Tisztelettel köszönöm! A köszönet és az elismerés azonban azoknak is szól, akik az elmúlt években segítették a munkámat, hozzájárultak a település fejlesztéséhez, támogatták az előrehaladást. A kitüntető elismerés lendületet ad a továbbiakhoz, még több munkára inspirál – emelte ki Sveiczer Sándor.

Csintalan István pedig két és fél évtizedes évtizedes településvezetői munkája nyomán részesült a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozata kitüntetésben Áder Jánostól, a belügyminiszter előterjesztésére. A díjakat a Belügyminisztérium államtitkára, Kontrát Károly adta át.

A miniszterhelyettes beszédében hangsúlyozta, a magyar nép csak akkor maradhat fenn, ha megőrzi önmagát, területét, biztonságát, függetlenségét. Magyarország a közelmúltban bebizonyította, nem lehet nélküle Európa sorsáról dönteni. A magyarok mindmáig saját törvényeik szerint élnek, és őrzik nemcsak magyarságukat, hanem a kontinens határait és azokat az értékeket, amelyek nélkül Európa nem létezhet.

Hozzátette, Magyarország Európának is azt üzeni, hogy csak úgy vészelheti át a viharokat, ha önmaga marad, megvédi a nemzetek Európáját, határait és keresztény kultúráját.

Hozzászólások lezárva.