2024. April 18. Andrea, Ilma napja

Gizi néni kétszer is átgondolt palóclevese tarolt a hevesi gasztrofesztiválon (ALBUMMAL)

0

Jól csúszott a zamatos pálinka a bográcsban főtt finom ételekre a IV. Heves-Alatka EperFesztiválon, mely az idén sem csak szórakoztató, de az ízlelőbimbókra ható élményekkel is várta látogatóit. A városrészt népszerűsítő, egyre nagyobb számú vendéget vonzó rendezvény május 26-án, az alatkai régi iskola udvarán a gyermekeknek és felnőtteknek szóló kikapcsolódási lehetőségek mellett a családi, baráti és munkahelyi csapatok közös főzőcskézését is lehetővé tette. A versengésnek az idén is tétje volt: a legjobb, legkülönlegesebb ételek készítői a zsűri elismerése mellett tárgyjutalomban részesültek.

A főzőversenyen közel 30 csapat vett részt, akik hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, egytál- és halételekkel neveztek.

A zsűri – Bartaki Dávid, Kovács István és Lányi József képviselők – három kategóriában hirdettek győztest: a legjobb levest Juhász Kálmánné Gizi néni készítette, az ő kétszer átgondolt palóc levese nyerte el leginkább az ítészek tetszését. Az egyéb kategóriában Bolyhos Gyula macok ágyon tálalt marhanyak pörköltje szintén a befutók közé került, ő vitte az egyik különdíjat is, amit Kovács István ajánlott fel; Donáth Lajos halászléje ugyancsak az első helyen végzett. Lányi József különdíját Kiss Ádám mexikói kenyérrel kínált chilis babja, Bartaki Dávid különdíját pedig Nagy Józsefné sertéspörköltje kapta.

Az idei versenyen a következő eredmények születtek:

Leves kategória:

  1. Juhász Kálmánné – Palócleves kétszer átgondolva
  2. Járvási Józsefné – Szürkemarha gulyás
  3. Steczina Kertészet – Tavaszi jérceleves

Egyéb kategória:

  1. Bolyhos Gyula – Macok ágyon tálalt marhanyak pörkölt
  2. Járvási Józsefné – Csülökragu fűszeres derelyével
  3. Göcző László – Szabolcsi töltött káposzta

Halétel kategória:

  1. Donáth Lajos – Halászlé

Különdíj:

  • Hevesi Nyugdíjas Klub – Töltött káposzta

A RENDEZVÉNY FŐTÁMOGATÓJA: HEVES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A rendezvény főszervezője: Heves Média Kft.
Társszervezők, segítők: a Heva Kft., a Városgondnokság, a Művelődési Központ és a Sportcsarnok munkatársai

Heves Város Önkormányzata és Sveiczer Sándor polgármester tisztelettel köszöni mindenkinek a részvételt, a segítők munkáját, a támogatók önzetlen hozzájárulásait, illetve a médiatámogatók – Heves Média Kft., HO TV, Hevesi Hírek, Hevesi Hírportál, HatvanOnline, FM7 Rádió, Rádió 1, HEOL – nagyvonalú promóciós felajánlásait!

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

Hozzászólások lezárva.