2024. April 19. Emma napja

A hevesi gyerekekért koncertezett a Szubjektív Zenei Műhely (fotókkal)

0

Közel százezer forintot sikerült összegyűjteni a Szubjektív Zenei Műhely előadócsoport által rendezett jótékonysági koncerten, Heves városában. Az önzetlen kezdeményezéssel az apróságoknak okoztak örömet a zenészek, hiszen az adományokból vásárolt ajándékokat a hevesi óvodák alapítványainak ajánlották fel.

A sikeres rendezvényre még az elmúlt esztendő végén került sor, a Heves Városi Művelődési Központban. A koncert az alternatív rockzenei vonalat képviselte, a Kispál és a Borz dalai kerültek feldolgozásra.

Az esti 20 órás kezdésre szép számmal érkeztek a vendégek, az idősebb és a fiatalabb korosztályból egyaránt. Sikerként könyvelhető el, hogy egy kisvárosban, ilyen nagyfokú a támogatottsága az underground műfajnak.

A zenekar tagjai a koncert megvalósításának hátterét bemutatva kiemelték: “Úgy gondoljuk, hogy a koncerttel, kitűzött céljainkat tökéletesen megvalósítottuk, hiszen a hevesi gyermekek arcára mosolyt csaltunk, örömet okoztunk. Ők a jövőnk zálogai, reménységeink, ezért minden jóérzésű ember számára nagyon fontos az, hogy megfelelő körülmények között cseperedjenek fel, és ha mi ebben segíthettünk az számunkra is öröm. A befolyt adományt kreativitást-, és készségfejlesztő játékokra költöttük. A játékokat éppen karácsony hetében adtuk át a hevesi Arany János úti Óvodában, ahonnét szétosztásra kerülnek majd a tagintézmények között.

Véleményünk szerint ez egy nagyon jó időzítés volt az ajándékozásra, hiszen így a gyermekekben csak fokoztuk a karácsonyra hangolódást, az önzetlen adományozás érzését. Ráadásként, az ajándékokat egy – az adventi műsorunkból kiemelt gyermekdalokból álló – kisebb koncert kíséretében, az óvodásokkal együtt énekelve helyeztük a karácsonyfa alá.”

– Másik célunk, az önfeledt szórakoztatás volt úgy, hogy mindeközben tiszteletünket róttuk le az idén 50 éves, Kossuth-díjas Lovasi András, illetve a Kispál és a Borz együttes munkássága előtt. Igyekeztünk ezt a célt is sikerrel teljesíteni. A huszonhárom játszott dalból, a korai szerzeményeket az eredeti hangszerelésben, míg az újabbakat,  – mivel nagyobb zenei mozgásteret adtak -, kicsit a magunk szájízére formálva tálaltuk. Sokan voltak kíváncsiak az zenei-anyagra, a közönség köreiben több olyan vendég is volt, aki nem kifejezetten a stílus rajongója. A koncert vége előtt, már igazi klubos-táncos légkör alakult ki, így a kellemes hangulatba belefeledkezve, éjfélkor tettük le a hangszereket. A jól ismert gondolattól vezérelve, – miszerint „jobb adni, mint kapni”, – küldetésünket sikerrel teljesítettük – hangzott a zárszó.

A tagok, akik minderről gondoskodtak: Simon Annamária, Sipos Roland, ifj. Sipos Roland, Tóth Miklós, Farkas József Jr. és a zenekar vendégeként Németh Péter.

Hozzászólások lezárva.