2022. November 30. András, Andor napja

Atlétikai Ifjúsági és Junior Magyar Liga Döntő – Minden hevesi atléta dobogós

0

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezte meg a sportági szövetség, az ifjúsági korosztályú atléták számára első alkalommal kiírt liga döntőt. A versenyzők az év során több alkalommal is rajthoz álltak az ún. liga versenyeken, szombaton és vasárnap pedig a végső győzelem volt a tét.

Az első napon többszörös súlylökő bajnokunk, a nemrégiben lezajlott U20 Európa Bajnokság résztvevője, Kovács László volt érdekelt a döntőben. Bár az elmúlt héten nem volt teljesen egészséges, ennek ellenére magabiztos versenyzéssel utasította maga mögé a mezőnyt, és 17,23 méteres eredményével aranyérmes lett.

Atlétáink számára vasárnap folytatódott a liga döntő, amely az egész évben zajlott versenysorozat végállomása volt. Kovács László tegnapi győzelme után, aznap is volt egy indulónk az ifjúsági, kettő pedig a junior korosztályban.
A fiatalabbik korosztályban országos bajnok súlylökőnk, Szatló Nóra állt rajthoz, és egyértelmű fölénnyel, 13,94 méteres legjobb lökéssel megnyerte a versenyt, és aranyérmes lett. Nóra ezzel az eredményével, a saját korosztályának versenyein idén már a kilencedik elsőségét szerezte meg.

Nemrégiben fejeződött be a junior korú fiúk gerelyhajító versenye. Itt két versenyzőnk is rajthoz állt: Horváth Leon 48,75 méterre hajította a gerelyt, amellyel bronzérmes lett. A versenyszám nagy esélyese, az idei U20 Európa Bajnoki résztvevő Kovács Noel volt, aki nem is okozott csalódást: folyamatosan javulva, utolsó kísérletével 61,35 méteres eredményt ért el, és ezzel aranyérmet nyert. Érdekességként említsük meg, hogy Noel a leggyengébb, első sorozatban elért 56,39 méteres eredményével is győzni tudott volna.

A négy hevesi atléta tehát három arany- és egy bronzérmet nyert, tehát továbbra is nagyon jó formában versenyeznek. Gratulálunk az atlétáinknak, és Kovács Gyula edzőnek!

Forrás: Megyeri István

Hozzászólások lezárva.