2024. November 27. Virgil napja

Patkó Tamás zamatos dió- és málnapálinkája lett a győztes a Páratlan Párlatok Párbaján(FOTÓALBUMMAL)

0

Két év kihagyás után, ismét páratlan párlatokkal lehetett nevezni a pálinkafőző versenyre, mely – a korábbi évek sikerére való tekintettel – a VI. EperFesztivál keretében is meghirdetésre került. A legzamatosabb nedűk megmérettetésén kizárólag hevesiek nevezését várták, az eredményhirdetésre pedig a május 28-án megrendezett alatkai programon került sor – tájékoztatta szerkesztőségünket Makó Nándor alpolgármester, a “Páratlan párlatok párbaja” verseny egyik koordinátora 

A gyümölcspárlatok versengését negyedik alkalommal hirdette meg városunk önkormányzata azzal a céllal, hogy idén is díjazza a legfinomabb pálinkát főző hevesi lakosokat. A beérkezett pompás italok – amivel a főzőversenyen részt vevő csapatokat lepték meg a szervezők – jól csúsztak a bográcsos finomságokra.

A szakértő zsűri Makó Nándor elnökletével ízlelte és értékelte a tíz nevező által beküldött 18 mintát. A verseny végeredménye a következő lett:

  1. Patkó Tamás – dió- és málna
  2. Steczina Károly – fűszeres alma
  3. Balla Richárd – szamóca

Heves Város Önkormányzata, az Újtelepi Kertészbolt, a Tóth Tamás Kft., valamint Lassú Imre népi iparművész jóvoltából minden résztvevőt megjutalmaztak. Az ajándékokat Szabó Zsolt országgyűlési képviselő és Sveiczer Sándor polgármester adták át.

 

Hozzászólások lezárva.