A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idei EperFesztivál keretében is kihirdetésre kerültek a legpáratlanabb párlatok készítői. A díjakat Szabó Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője adta át a kizárólag hevesiek számára meghirdetett verseny résztvevőinek. A sok bográcsos finomsághoz jól illettek az ízletes pálinkák, melynek versenyét városunk önkormányzata tavaly új kezdeményezésként indította útjára azzal a céllal, hogy ezután minden évben díjazzák majd a legfinomabb pálinkát főző hevesi lakost.
A széles kínálatot nyújtó gyümölcspárlatokat a szakértő zsűri tagjai – melyben szerepet kaptak gyergyócsomafalvai és tornaljai testvérvárosaink delegáltjai is – nagy élvezettel és szakértelemmel kóstolták végig, és végül az első 6 helyezett párlatot díjazták:
- hely: Gór Csaba bodzapálinkája
- hely: Mészáros Géza gönci sárgabarack párlata
- hely: Steczina Zsolt körtepálinkája
- hely: Kovács Tamás hordóban érlelt Bianca szőlőpárlata
- hely: Steczina Károly csipkebogyó pálinkával
- hely: Hajdú Dániel faeperből készült pálinkája
A szervezők nevében Makó Nándor alpolgármester méltatta és köszönte meg a díjazottak munkáját.
A RENDEZVÉNY TÁMOGATÓJA: HEVES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
A rendezvény főszervezője: Heves Média Kft.
Társszervezők, segítők: a Heva Kft., a Városgondnokság, a Művelődési Központ és a Sportcsarnok munkatársai
Heves Város Önkormányzata és Sveiczer Sándor polgármester tisztelettel köszöni mindenkinek a részvételt, a segítők munkáját, a támogatók önzetlen hozzájárulásait, illetve a médiatámogatók – Heves Média Kft., HO TV, Hevesi Hírek, Hevesi Hírportál, HatvanOnline, FM7 Rádió, Rádió 1, HEOL – nagyvonalú promóciós felajánlásait!
Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor