Nincs ember, aki ellen tudna állni ennek a tökéletes finomságnak. Boldogsághormon túladagolás veszélye fennáll Tejszínhab illik hozzá.
A tortalapokhoz:
- 75 g vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 8 db tojás
- 330 g cukor
- 85 g cukrozatlan kakaópor
- 125 g finomliszt
A krémhez
- 375 g étcsokoládé
- 180 ml (habtejszín)
- 155 g vaj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm-es fém tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Ennyi volt az előkészület. Most jön a lényeg.
A vajat és a vaníliát kis lángon megolvasztjuk, majd félretesszük egy kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral jó habosra, krémesre keverjük. Az jól átszitált lisztet és a kakaóport a tojásos masszához adjuk, majd a vajat is lazán hozzákeverjük. A tésztát kettéosztjuk, és a kibélelt sütőformában külön-külön, kb. 25 perc alatt megsütjük.
A tésztát a formában hagyjuk kihűlni, majd mindkettőt félbevágjuk.
A krém elkészítése:
A krémhez a csokoládét, a tejszínt és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben jól lehűlni. 🙂 Miután jól lehűtöttük, robotgéppel habosra keverjük. Végül összeállítjuk a tortát: az egyik lapot egy tálra helyezzük, megkenjük töltelékkel, majd ugyanígy folytatjuk a többi tésztával és krémmel is (a tetejére krém kerül).