Zamatos gyümölcspárlatokat kóstolhattak az ítészek az idei pálinkamustrán. A IX. Eperfesztivál keretében meghirdetésre került versenyen – többek között – birsből, szilvából, almából, eperből, dióból és sárgabarackból főzött szíverősítőket neveztek készítőik. A legpáratlanabb itókák megmérettetésén kizárólag hevesiek jelentkezését várták. Az eredményhirdetésre az alatkai rendezvényen került sor, az elismeréseket Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség munkatársai, valamint Sveiczer Sándor polgármester adták át.
A párlatok párbaját városunk önkormányzata több évvel ezelőtt hívta életre. A kezdeményezés célja az volt, hogy minden évben díjazzák a legfinomabb pálinkát főző hevesi lakosokat.
A szakértő zsűri Makó Nándor elnökletével ízlelte és értékelte a beérkezett közel 20 mintát. A verseny végeredménye a következő lett:
- Bronz minősítés: Steczina Zsolt 2024-es évjáratú almapálinkája
- Ezüst minősítés: Nagy László 2024-es évjáratú birspálinkája
- Arany minősítés: Réz Péter 2024-es évjáratú almapálinkája