A kulturális programok mellett ízes élményekben is bővelkedett az idei EperFesztivál, melyen közel félszáz csapat ragadott fakanalat a bográcsmesteri cím elnyeréséért. A kilencedik alkalommal megrendezett kistérségi esemény látogatói a zenés és táncos produkciók mellett számos különleges ételt is kóstolhattak. A főzőversenyre nevezett közösségek olyan finomságokat próbáltak készíteni, amivel a három kategória dobogós helyezéseit szerették volna megszerezni. A díjakat Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség munkatársai és Sveiczer Sándor polgármester adták át.
A sokéves tradícióval bíró fesztivál május 24-én Heves-Alatkán, a régi iskola udvarán biztosított színes programkínálat mellett lehetővé tette a családi, baráti és munkahelyi csoportok közös gasztronómiai versengését is. A szabad tűzön főtt finomságok azonban nem csupán a nevező csapatok saját örömére készültek, a tét a bográcsmesteri cím volt.
A térség legnépesebb főzőversenyén résztvevő csapatok hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, pörköltekkel és egyéb étkekkel neveztek, mely közül a zsűri – Dr. Czakó Gábor, Sveiczerné Kovács Éva és Kovács István alpolgármester – három kategóriában hirdetett győztest.
A “Füves Puszták Bográcsmesterei” idei versenyén az alábbi eredmények születtek:
Leves kategória:
- helyezés: Eco-Alu Kft.
- helyezés: Steczina Kertészet
- helyezés: Donáth Lajos
Különdíj: Göcző János
Bogrács/pörkölt kategória:
- helyezés: Szekeres Róbert, Nagyfüged
- helyezés: Tripla X
- helyezés: Éhenkórászok
Minden más kategória:
- helyezés: Veréb Zsolt
- helyezés: Kézilabdások
- helyezés: Réz Péter
Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor