2024. October 26. Dömötör napja

Színes és tartalmas programokat nyújtott az idei Eötvös-nap

0
Ebben a tanévben is megrendezte városunk középiskolája az Eötvös-napot. Az október 18-i rendezvény áhítattal indult, az igehirdető Kádár László volt, a tóalmási WOL Hungary – Élet szava Alapítványtól. Az intézmény diákjai és pedagógusai ezt követően a reformáció világnapjára emlékeztek a 6. osztály, az énekkar, Tóth Henrietta lelkésznő és Sallós Zsuzsanna tanárnő segítségével.

A műsor után a kezdő évfolyamok osztályfőnökei (Barcsik Tímea, Korsós Krisztián, Urbán Tamás, Nagy Beatrix és Tóth Károlyné) átvették a tanulóiknak járó Bibliát Együd László igazgatótól. Az iskola vezetője bemutatta a nap előadóit, akiknek többsége korábban az intézmény tanulója volt.
Az ünnepség végén a diákönkormányzat tagjai megkoszorúzták az Eötvös-szobrot.
A nap folyamán a diákok érdekes előadásokon vehettek részt. A vendégek Frisch László teljesítmény-túrázó, Molnár Roland őrsparancsnok, Gulyás József rendőr alezredes, Páriné Berecz Etelka idegenvezető, pedagógus, dr. Pető Attila belgyógyász, endokrinológus szakorvos, valamint Somfai Kara Dávid keletkutató, az MTA tagja, Szabó Béla, a Grand Hotel Esztergom üzemeltetési igazgatója, dr. Szabó Szilárd, a Debreceni Egyetem Földtudományi Intézet igazgatója, illetve Várhegyi Zoltán vállalkozó voltak.
Az intézmény facebook oldalán megosztott képek tanúskodnak arról, hogy milyen tartalmas és sokszínű program volt ez az iskola életében.
Forrás: Facebook/Élet az EJROK-ban

Hozzászólások lezárva.