2024. October 14. Helén napja

Országos őszi tudományfesztivál szeptember 27-én

0

A program ezen túlmenően támogatja a közoktatási és felsőoktatási intézmények, illetve a gyakorlati helyet biztosító vállalatok együttműködését, népszerűsíti a tudományt, a tudományos és innovációs tevékenységet és a kutatói életpályát.

A Heves Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara már 10. alkalommal csatlakozott a Kutatók Éjszakája országos programsorozathoz. A rendezvény fő célja, hogy minél több pályaválasztás előtt álló fiatal számára elérhető közelségbe hozzák a választható szakmákat. A helyszíneken kitelepüléssel, bemutatókkal, színpadi show-val, céglátogatással van lehetőség a vállalkozások bemutatkozására.

A kamara Egerben idén is az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemmel közösen rendezi meg a Kutatók Éjszakáját, melynek gazdag programjai között kiemelt figyelmet kap a klímaváltozás hatásainak bemutatása, az ökotudatos életmód szemléltetése. A kamara az egyetem és a Energiaügyi Minisztérium közös LIFE-IP North-Hu Trans projektje a klímaváltozás hatásainak mérséklésére hívja fel a figyelmet, az interaktív elemekkel színesített pályaválasztási játékok, a főképp pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket szólítja meg.

Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusa, az intézmény Gyöngyösön várja az érdeklődőket.

A Kutatók Éjszakájának részletes programjairól ITT lehet olvasni.

Hozzászólások lezárva.