2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Élményalapú tehetséggondozó pályázat valósult meg a Hevesi József Tagiskolában

0

A Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolája 2023-ban ismét sikeresen pályázott a Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt „Tehetségközelben” komplex tehetséggondozó programok támogatására című pályázatán.

Fehérné Tóth Alexandra pedagógus így számolt be a pályázatról:

A „Nem csak játék” élményalapú komplex képességfejlesztő program -NTP-TEHETSÉG-23-0297- egész tanéven átívelő tehetséggondozó foglalkozás, mely 26 tanuló és 5 pedagógus részvételével valósult meg, 3.000.0000 forint keretösszegben. Az elnyert összegből a programok megvalósítása, és a témához kapcsolódó eszközök beszerzése történt: léghoki asztal, karaoke-szett, táncszőnyeg, népi játékok, társasjátékok, táblajátékok.

A program témája a JÁTÉK, és annak minden formája. Drámajátékok, sportjátékok, társasjátékok, interaktív játékok, rejtvények, fejtörők, népi játékok gyűjtése, minél szélesebb körű megismerése, kipróbálása.

A foglalkozások során nagy hangsúlyt kapott a tanulók nyelvi- és kommunikációs képességeinek, szociális kompetenciáik, kreativitásuk fejlesztése. Megtapasztalhatták a közös játék és közös alkotás örömét, fejlődött a kreatív gondolkodásuk, IKT eszközök használatával bővültek digitális ismereteik.

A tehetségígéretek személyiségét és önismeretét fejlesztette a meditációs, relaxációs foglalkozás, ahol megismerhették a teljes ellazulás technikáját.

A projekt témájához kapcsolódva színházlátogatáson vettek részt tanulóink az egri Gárdonyi Géza Színházban, ahol az előadás megtekintésével megismerhették a színjátszást, mint komplex művészeti ágazatot, megtapasztalhatták kapcsolatát a drámajátékkal.

A kiegészítő tevékenység keretében debreceni tanulmányi kiránduláson vettünk részt, ahol diákjaink próbára tehették megszerzett tudásukat, kreativitásukat egy-egy izgalmas szabadulószobából való kijutás folyamán, valamint felfedezhették a Nagyerdő Sziget-kék tematikus játékparkját. Az egész napos kiránduláson éttermi étkezést biztosítottunk.

A programokról készült összefoglaló videó ide kattintva megtekinthető!

Forrás: hevesiskola.hu

Hozzászólások lezárva.