2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Atlétikai Magyar Csapatbajnokság: A Kovács testvérek elbúcsúztak Hevestől

0

A hétvégén rendezték meg az atlétikai csapatbajnokságot, amelyen öt atlétánk, hat versenyszámban indult az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben – tájékoztatott Megyeri István.

A tegnapi napon elsősorban férfi súlylökésben voltunk érdekeltek, itt három atlétánk is szerepelt. Kovács Kristóf (aki még mindig csak junior korosztályú) 14,06 métert ért el, ezzel az értékes hetedik helyezést tudta megszerezni. Detrik Balázs ezúttal 15,38 méterig jutott, a harmadik lett, míg Kovács László 16,37 méterre lökte a súlyt és ezzel a második helyen végzett. Emellett Laci rajthoz állt diszkoszvetésben is, ahol figyelemre méltó eredményt ért el: 48,86 méteres legjobb dobásával az úgyszintén értékes hatodik pozícióban végzett.

Ma két atlétánk szerepelt, mindketten gerelyhajításban. Tóth Lillától az Ikarus a 11-12. helyet várta el, amelyet ő kicsit még túl is teljesített, miután 40,06 méterrel a tizedik helyezést érte el.

Örömteli volt Kovács Noel szereplése, aki ismét „túllőtte” a hetven métert: 70,37 méteres idei legjobb eredményével a második lett, ugyancsak sok pontot hozva a csapat konyhájára. Információink szerint az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika csapata néhány versenyszámmal a befejezés előtt az igen előkelő, negyedik helyen állt.

A Kovács testvérek, László és Kristóf ezzel a versennyel köszöntek el az Ikarustól és egyben Hevestől is. Kovács Gyula edzővel történt megbeszélést követően az a döntés született, hogy október első napjától a Győri Atlétikai Clubban folytatják pályafutásukat.

Forrás: Megyeri István

Hozzászólások lezárva.