2024. June 26. János, Pál napja

Iskolaőröket keres a rendőrség

0

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság több iskolaőri beosztásra várja a jelentkezéseket.

A munkakör betöltésére cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, középfokú végzettséggel, minimum szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkező személyek jelentkezését várják. Feltétel továbbá a magyarországi állandó bejelentett lakcím, büntetlen előélet és a magyar állampolgárság. A jelentkezőknek pszichológiai, egészségügyi és fizikai alkalmassági előszűrésen kell részt venniük.

Az iskolaőr – fegyverhasználati jog nélkül – kényszerítő eszközzel rendelkező, sajátos jogokkal felruházott közfeladatot ellátó személy, aki a Rendőrség területi szervénél (Vármegyei, Budapesti Rendőr-főkapitányság) áll munkaviszonyban. Az iskolaőr biztosítja, hogy a kijelölt oktatási-nevelési intézmény pedagógusai, a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottai feladataikat zavartalanul elláthassák. A tanulók vagy az intézmény dolgozóinak biztonságát sértő vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozza, megszakítja, a sérelmükre elkövetett jogellenes cselekményeket megelőzi.

2020. szeptember 1-jétől az ország erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményeiben segíti iskolaőr az intézmény rendjének fenntartását. A Rendőrség munkavállalói állományában telephelyenként egy fő látja el szolgálatát.

A pályázatokat postai úton a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata részére lehet megküldeni a 3300 Eger, Eszterházy tér 2. címre, illetve azok leadhatók személyesen a rendőr-főkapitányságon is. Elektronikus úton a karrier@heves.police.hu e-mail címen várják a jelentkezéseket.

Az iskolaőri szolgálat után érdeklődők további információkat, valamint a jelentkezési egységcsomagot a www.police.hu oldalon találják meg.

Hozzászólások lezárva.