2022. June 26. János, Pál napja

Rendkívüli intézkedések és korlátozások Heves városában

0

HIRDETMÉNY!

“Elővigyázatossági okokból, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Kormányzat által elrendelt iskolai bezárásokat követően, 2020. március 16-tól visszavonásig a következő intézkedésekről hozott döntést Heves Város Önkormányzata:

 1. A Heves Városi Óvoda és Bölcsőde Köznevelési Intézmény hétfőn és kedden nem zárja be a kapuit, tehát továbbra is biztosított az Arany János úti Óvodában, a bölcsődében, a Kerekerdő Óvodában és az Csodavár Óvodában a gyermekek elhelyezése.
 2. Március 18-tól, szerdától visszavonásig HEVESEN az óvodák és a bölcsőde ÜGYELETI ÜZEMMÓDBAN kezdenek működni!

Ezért minden szülőtől azt kérem, hogy lehetőség szerint otthon gondoskodjon a gyermeke elhelyezéséről. Azokban a családokban, ahol iskoláskorú gyermek is van, a megváltozott tanrend miatt az iskoláskorú gyermeknek eleve otthon kell maradni. A gyermekek távolmaradása igazolt hiányzásként kerül rögzítésre.

A gyermeket csak egészségesen fogadhatja az óvoda! Betegség legkisebb jele esetén a gyermek nem tartózkodhat az intézményben. Betegségről visszatérve, kizárólag orvosi igazolás meglétében fogadhatja újra az intézmény a gyermeket.

Az óvodákban a – csökkentett létszámú – csoportok elhelyezésénél az intézményvezető óvónők figyelni fognak arra, hogy az egyes csoportok lehetőség szerint minél távolabb kerüljenek egymástól.

FIGYELEM! A gyerekeket az óvónők a bejáratnál átveszik. Kérjük, hogy a gyereket ne a szülők vigyék be az óvodai csoporthelyiségbe!

 1. Az óvodai gyermekétkeztetést továbbra is biztosítjuk, melynek menete a következő:
 • azon gyermekeknek, akik továbbra is óvodába, bölcsődébe járnak, a szokásos módon, helyben biztosított az étkezés (uzsonna, tízórai, meleg ebéd)
 • azon gyermekek esetében, akiket a szülők nem visznek óvodába, bölcsődébeszerdától lehetőség van az elvihető meleg ebéd igényléséreKérjük, igényüket a következő telefonszámokon jelezzék 2020. március 16. napján 8-16 óráig előre:
 • Arany János úti Tagóvoda: 20/779-8583
 • Bölcsőde: 20/779-8577
 • Csodavár Tagóvoda (Újtelep): 20/779-8586
 • Kerekerdő Tagóvoda (Gyöngyösi út): 20/240-2484

FIGYELEM! Ha az előzetes jelentkezés ellenére két egymást követő alkalommal nem veszi át a meleg ebédet, úgy tekintjük, hogy a továbbiakban nem tart igényt arra, így azt tovább nem biztosítjuk, azaz ennyivel kevesebb adagszámot fogunk főzni! A szolgáltató cég hétfői-keddi napon valamennyi beiratkozott gyermekre főz, ezt követően csak annyi adagszámot készít, ahányan azt előre igényelték.

A meleg ebéd egyszer használatos ételhordóban kerül kiadásra!

Kérem, ételhordót ne hozzanak magukkal, azt átvenni, abba a meleg ételt kiporciózni nincs lehetőség!

Átvételi helyszínek:

 • Arany János úti Tagóvoda: helyben
 • Kerekerdő Tagóvoda: a Körzeti Általános Iskola melegítőkonyháján (megközelíthető a Gyöngyösi úti autóbejáró felől)
 • Csodavár Tagóvoda: a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola melegítőkonyháján (Alkotmány út, az Újtelepi Katolikus Templom mellett)

FIGYELEM! A meleg étel átvételére családonként egy fő jöhet. Kérjük, hogy ne többedmagával jöjjön azt átvenni! A hevesi Rendőrkapitányság vezetőjét, Oláh Tamás rendőr alezredes urat arra kértem, hogy a meleg étel átvételi helyszínein a jelzett időszakban járőrözést folytasson a rendőrség. A szemetelőkkel szemben a helyszínen fel fognak lépni, a többedmagukkal érkezőket vissza fogják fordítani!

FIGYELEM! Kérem, hogy a meleg étel átvételekor figyeljünk oda arra, hogy az előre csomagolt étel átvételére egyenként kerül sor, ne csoportosuljanak, egymástól tartsanak legalább egy méter távolságot! Legyenek fegyelmezettek!

 1. Az iskolák esetében a gyermekétkeztetési igényt a következő telefonszámon jelezzék előre:
 • Szent Gellért Katolikus Általános Iskola: 36/545-228
 • Hevesi József Tagiskola (régi 1-es):   36/545-222
 • Körzeti Általános Iskola:   36/346-320
 • EJROK:   36/346-118, 36/346-488

Átvételi helyszín:

 • Szent Gellért Katolikus Általános Iskola: Alkotmány úti konyha (Újtelepi Katolikus Templom mellett)
 • Hevesi József Tagiskola (régi 1-es): az iskola udvaráról nyíló ebédlői kiadó ablakon keresztül,
 • Körzeti Általános Iskola: a Körzeti Általános Iskola melegítőkonyháján (megközelíthető a Gyöngyösi úti autóbejáró felől)

FIGYELEM! A meleg étel átvételére családonként egy fő jöhet. Kérjük, hogy ne többedmagával jöjjön azt átvenni! A hevesi Rendőrkapitányság vezetőjét, Oláh Tamás rendőr alezredes urat arra kértem, hogy a meleg étel átvételi helyszínein a jelzett időszakban járőrözést folytasson a rendőrség. A szemetelőkkel szemben a helyszínen fel fognak lépni, a többedmagukkal érkezőket vissza fogják fordítani!

FIGYELEM! Kérem, hogy a meleg étel átvételekor figyeljünk oda arra, hogy az előre csomagolt étel átvételére egyenként kerül sor, ne csoportosuljanak, egymástól tartsanak legalább egy méter távolságot! Legyenek fegyelmezettek!

 1. Hétfőtől bezár a Városi Könyvtár, a Művelődési Központ, a Múzeum, nem működik a Városi Sport-és Rendezvénycsarnok.
 2. A Hevesi Közös Önkormányzati Hivatal (Polgármesteri Hivatal) keddtől munkarendet változtat. Azon munkakörök esetében, ahol otthonról is el lehet látni a feladatot, a jegyző otthoni munkavégzést rendel el. A szociális feladatellátást leszámítva csak előzetes telefonos, e-mailes időpontfoglalást követően van lehetőség ügyet intézni!

Kérem, hogy azon ügyekhez, amelyekhez űrlap-támogatást biztosít a hivatal, ügyfélkapun keresztül, illetve e-papíron nyújtsa be kérelmét.

Ügyintézés előtt kérem, hogy telefonon tájékozódjanak!

Ügycsoportok Ügyintéző Telefonszám és e-mail
Titkárság Bódi Éva 36/546-101

e-mail: hivatal@phheves.hu

Aljegyző dr. Kutas Réka 36/546-125

e-mail: dr.kutas.reka@phheves.hu

Pénztár Kiss Józsefné pénztáros 36/546-140, vagy 36/546-109
Kóbor eb befogás, veszélyes fa bejelentés, önkormányzati utak karbantartása (kátyú bejelentés), tulajdonosi hozzájárulás önkormányzati utak esetében, vízelevezetési problémák bejelentése, közvilágítás, helyi építési szabályzatot érintő kérdések, talált tárgyak Kajtár József műszaki ügyintéző 36/546-116

e-mail: kajtar.jozsef@phheves.hu

Anyakönyvi ügyintézés (anyakönyvi esemény, anyakönyvi kivonat igénylése) Betenbukné Misi Erika anyakönyvvezető 36/546-128

e-mail: betenbuknemisi.erika@phheves.hu

Kereskedelmi nyilvántartás, állategészségügy, birtokvita, hagyatéki ügyek Juhászné Szucsik Orsolya hatósági ügyintéző 36/546-126

e-mail: juhaszne.orsolya@phheves.hu

Központi címregiszter, föld kifüggesztés, hirdetményi közzététel és hagyaték Kiss Zsuzsanna hatósági ügykezelő 36/546-123,

e-mail: kiss.zsuzsanna@phheves.hu

Helyi adók (iparűzési, magánszemélyek kommunális adója, építményadó, telekadó) adóigazolások Szalmásiné Balogh Magdolna csoportvezető 36/546-118,

e-mail: szalmasine.magdolna@phheves.hu

A polgármester, alpolgármester és a jegyző csak a titkársággal folytatott előzetes telefonos egyeztetés alapján, előre megbeszélt időpontban tart fogadóórát.

FIGYELEM!

Ügyet intézni kérem, egyedül jöjjön! A portaszolgálat mindenkit meg fog kérdezni arról, hogy kit keres és meg volt-e beszélve előre az ügyintézővel. Az ügyintéző a portaszolgálat jelzése alapján fel fogja Önt kísérni ügyet intézni, addig a hivatal bejáratánál kérem várakozni. A hivatal a második emeleti lépcsőfeljárónál le lesz zárva.

Szociális ügyet továbbra is a földszinti, erre kijelölt irodában intézhet. A szociális ügyintézés esetében is nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ne többedmagával jöjjön, mivel nem fogjuk csak az igénylőt beengedni a hivatalba, illetve a hivatalba csak egyenként léphetnek be az ügyet intézni kívánó ügyfelek.

 1. A hivatali ebédlő egyelőre működni fog, de a használatának részletes szabályait a jövő hétfőn fogjuk meghatározni és közzé tenni.

Felhívom a figyelmét minden diáknak és szülőnek, hogy az otthoni tanulást a kormány nem azért rendelte el, hogy innentől kezdve azt csináljanak, amit akarnak.

A korlátozás célja otthon tartani minél több embert a vírus terjedésének a megelőzése érdekében!

Tudomásom szerint a fertőzöttek között nincs hevesi polgár, illetve házi karantént sem rendeltek el helyben senkivel szemben. Azt szeretném, ha ez a helyzet a jövőben sem változna, ezért kérem, hogy a szabályokat mindenki tartsa be, mivel ez a közös érdekünk!

Tisztelettel kérem együttműködésüket és megértésüket a rendkívüli helyzet kezeléséhez!

Heves, 2020. március 15.

Sveiczer Sándor

polgármester „s.k.”

Hozzászólások lezárva.