2025. September 26. Jusztina napja

A “Füves Puszták Bográcsmesterei” mutatták be főzőtudományukat az EperFesztiválon (fotókkal)

0

A kulturális programok mellett ízes élményekben is bővelkedett az idei EperFesztivál, melyen közel félszáz csapat ragadott fakanalat a bográcsmesteri cím elnyeréséért. A kilencedik alkalommal megrendezett kistérségi esemény látogatói a zenés és táncos produkciók mellett számos különleges ételt is kóstolhattak. A főzőversenyre nevezett közösségek olyan finomságokat próbáltak készíteni, amivel a három kategória dobogós helyezéseit szerették volna megszerezni. A díjakat Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség munkatársai és Sveiczer Sándor polgármester adták át.

A sokéves tradícióval bíró fesztivál május 24-én Heves-Alatkán, a régi iskola udvarán biztosított színes programkínálat mellett lehetővé tette a családi, baráti és munkahelyi csoportok közös gasztronómiai versengését is. A szabad tűzön főtt finomságok azonban nem csupán a nevező csapatok saját örömére készültek, a tét a bográcsmesteri cím volt.

A térség legnépesebb főzőversenyén résztvevő csapatok hagyományos és különleges ízvilágú levesekkel, pörköltekkel és egyéb étkekkel neveztek, mely közül a zsűri – Dr. Czakó Gábor, Sveiczerné Kovács Éva és Kovács István alpolgármester – három kategóriában hirdetett győztest.

A “Füves Puszták Bográcsmesterei” idei versenyén az alábbi eredmények születtek:

Leves kategória:

  1. helyezés: Eco-Alu Kft.
  2. helyezés: Steczina Kertészet
  3. helyezés: Donáth Lajos

Különdíj: Göcző János

Bogrács/pörkölt kategória:

  1. helyezés: Szekeres Róbert, Nagyfüged
  2. helyezés: Tripla X
  3. helyezés: Éhenkórászok

Minden más kategória:

  1. helyezés: Veréb Zsolt
  2. helyezés: Kézilabdások
  3. helyezés: Réz Péter

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

Hozzászólások lezárva.