2024. October 25. Blanka, Bianka napja

Úszásban is jók voltak a hevesiek

0
Úszóversenyen vettek részt október 25-én Kovács Gyula ifjú tanítványai, akiknek a felkészítéséből kiveszi a részét Kovács Noel is. Az abádszalóki szervezők nem csak egy remek versenyt hoztak össze, de sportszerűségből is példát mutattak. Az eseményről a Hevesi Atlétika Facebook oldala számolt be.

A 2016-2017 születésű fiúk mezőnyében Balázs Bálint 25 méteres hátúszásban indult és ezüstérmes pozícióban végzett. Ugyanebben a korosztályban a 25 méteres mellúszás versenyszámában Bóta Gábor állt rajtkőre, és aranyérmes lett.
A 2012-2013 születésű lányok között Tóth Kamilla szerepelt, ugyancsak a 25 méteres mellúszásban és ezüstérmet szerzett.
Ugyanebben a korosztályban és versenyszámban, csak éppen a fiúk között két úszónk is versenyzett és mindketten dobogós pozícióban végeztek: Juhász Milán bronzérmet nyert, Agócs Gergő pedig ezüstérmes lett.
És ami a már említett sportszerűséget illeti: a 2012-2013 születésű fiúk mezőnyében Kozma Zoltán révén voltunk érdekeltek, a 25 méteres gyorsúszásban. A célba érkezéskor azonban nem volt egyértelműen eldönthető a sorrend, noha az időmérések alapján a hazai versenyző végzett az élen és a „mi fiunk” lett a második. Ám a főszervező Török Mihály nem tartotta megnyugtatónak, hogy ilyen kétséges módon szülessen végeredmény, ezért úgy döntött, hogy a versenyzőkre bízza a döntést – vagyis újra úszást rendelt el. Ekkor pedig Zoltán már egyértelműen az első helyen csapott célba és végül aranyérmes lett.

Hozzászólások lezárva.