2024. October 26. Dömötör napja

Teltház előtt került színpadra Heltai Jenő klasszikusa Hevesen (ALBUMMAL)

0

Több mint egy évszázada vitték először színpadra Heltai Jenő: Tündérlaki lányok című drámáját. A darab népszerűsége azóta is töretlen, az előadás a hevesi Művelődési Központ színpadán is nagy sikert aratott.

A hevesi közönség lelkes fogadtatása és a teltházas előadás bizonyítja, hogy ez a klasszikus mű képes megérinteni az embereket, miközben releváns kérdéseket vet fel a mai világban.

Az egész estés színmű a Déryné program, valamint Heves Város Önkormányzatának jóvoltából 200 forintos kedvezményes áron volt megtekinthető.

A történetben lévő motívumok, történések és emberi karaktertípusok, valamint erkölcsi dilemmák örök érvényűek. Az író olyan ma is létező problémát boncolgat, mint az önfeladás, az önzés és önérdek összefonódása a szerelemmel és a családi összetartozással, mindezt humorral, szórakoztató iróniával, szókimondással, és az egyszerű melegszívűség erejével teszi.

A Tündérlaki lányok egy kedves pesti mese négy gyönyörű lányról, akik a szerelmet, a boldogságot, a boldogulást keresik az épp világvárossá érett Budapesten. A lányok egyike úgy menti meg a családját a teljes anyagi lecsúszástól, hogy egy gazdag bankár kitartottja lesz. De amikor a lány életében egy szegény költő képében feltűnik az igazi szerelem – vagy csak annak délibábja? –, akkor merül fel először a kétség, hogy vajon tényleg megéri-e ekkora áldozatot hozni.

 

Hozzászólások lezárva.