2024. October 26. Dömötör napja

Atlétika: Hevesi érmek a Budapesti Gyermekbajnokságon

0

A gyermek csoportunk hat ifjú tehetsége szerepelt a fővárosi egyesületek mai bajnokságán. Az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben versenyző és városunkat képviselő gyerekek az U10 és U12 korosztályokban álltak rajthoz és szép sikereket értek el – tájékoztatott Megyeri István.

Az U12 kislabda hajítás mezőnyében 2-2 lány és fiú atlétánk indult. A lányok között Besenyei Lili 30,78 méteres legjobb dobásával a hetedik helyezést tudta megszerezni. Ugyanitt Kozma Luca 34,69 métert teljesített és ezzel ötödik helyezést ért el.

Ugyanebben a korosztályban a két fiú indulónk dobogóra állhatott, méghozzá annak is a két legmagasabb fokára: Sipos Marcell 42,88 méterre hajította el a kislabdát, amellyel ezüstérmes lett. Csak csapattársa, Kiss Marcell tudta őt megelőzni, aki 43,24 méteres eredménnyel aranyérmes lett.

Ugyancsak az U12 korosztályban szerepelt Nagy Csaba, akitől már megszokott az, hogy két számban is indul. Most sem volt ez másként: távolugrásban 416 centiméterig jutott, amellyel a bronzérmet érdemelte ki. Eggyel előkelőbb pozícióban végzett a 60 méteres síkfutásban, ahol a 9:00 másodperces időeredménye az ezüstérmet jelentette számára.

A fiatalabbik, U10 korosztályban egy atlétánk szerepelt, méghozzá nem is akárhogyan. Tóth Zara már korábban is bizonyította, hogy „jól áll neki” a 600 méteres síkfutás. Így történt ez ma is, hiszen 2:04:46 perces időeredménnyel aranyérmes lett.

Fiatal atlétáink tehát egy-egy ötödik és hetedik helyezéssel, valamint két-két arany- és ezüstéremmel, továbbá egy bronzéremmel térhettek haza.

Forrás: Megyeri István

Hozzászólások lezárva.