2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Ha október, akkor Világ Gyalogló Hónap!

0

A Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Hevesi Egészségfejlesztési Irodája és Lelki Egészségközpontja is csatlakozott a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálásával gyaloglást népszerűsítő programsorozathoz.

Az országos programsorozat keretein belül, a gyaloglás eszközével a résztvevők megismerhetik a helyi nevezetességeket, látványosságokat. Mitől különleges a program? Ingyenes, országos, őszi feltöltődést nyújt, közösségépítésre és a szabadidő hasznos eltöltésére biztosít lehetőséget. A programban tanintézményeknek, nyugdíjas szervezeteknek, közösségeknek, valamint egyének is van lehetőségük nevezni. Egészségfejlesztési Irodánk közösségek kategóriában szervezett Heves vármegyében 5 helyszínen 5 programot szervezve. A gyalogtúrákhoz egyéb egészségmegőrző program elemeket szerveznek. Mint például szűrővizsgálatok, előadások, múlt idéző irodalmi vonatkozások, sport és rekreációs programok.

Alábbi időpontokban és helyszíneken várnak sok szeretettel minden érdeklődőt!

2024. október 22. kedd 14:00 Heves

  • Gyülekező: 3360 Heves Alkotmány utca vége
  • Útvonal: Heves Alkotmány út vége-Zöld Kastély-Ötöd rész-Bányatavak
  • Távolság kb. 8 km

A csodálatos dél hevesi határban túrázunk a természet gyönyörűségeivel feltöltődve.

2024. október 28. hétfő 9:30 Tiszanána

  • Gyülekező: Fekete István Könyvtár 3385 Tiszanána, Fő út 159
  • Útvonal: Könyvtár-Református Templom-Katolikus Templom-Könyvtár
  • Tiszanána: kb. 4 km

A sétánk egyben élményséta lesz!  Berényi László helyi származású író elbeszéléseivel idézi fel a múlt eseményeit az egyes állomásokon!

Részletes felhívás a plakátokon.

A túrára viseljen kényelmes lábbelit! Hozzon magával esőkabátot, esernyőt. Szőlőcukor, víz és egy kis harapnivaló nem árt.

És hogy miért jó a gyaloglás?  A rendszeres gyaloglás csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség, a szívinfarktus, az asztma, és bizonyos daganatok kockázatát. Karbantartja a testsúlyt, frissen tartja az agyat, segít megelőzni a csontritkulást, erősíti az izmokat, boldoggá tesz, Sétáljon Ön is hetente többször máris sokat tesz az egészségéért! Jöjjön velünk! Várjuk szeretettel!

Hozzászólások lezárva.