2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Felvidéki bejáráson a körzetis “Legyél te is kutató!” verseny győztesei

0
A 2023-2024-es tanévben tavasszal megrendezett „Legyél Te is kutató!” természettudományos háziverseny győztesei felvidéki terepbejáráson vettek részt a Gömör-Tornai Karszt területén a verseny meghirdetőjével és lebonyolítójával, Puzsér Sándor pedagógussal. A programról az intézmény közösségi oldala számolt be.

A csapat a tornanádaskai határátkelőnél lépte át a határt és a közeli Áj falu mellett található vízeséseket nézte meg először. A terv szerint a vízesések után Torna várához túráztak volna fel, de sajnos az esőzések meghiúsították a várlátogatást. A falu mellett épült meg egy híres amerikai film (Ellenséges terület) díszlete, egy több méter magas angyalszobor, amelyet testközelből lehetett megnézni. Az ebédet a Réva középkori étteremben költötték el.

A Szádelői –völgy szurdokaiban karsztformációkat (barlangokat, víznyelőket, búvópatakokat) figyelhettek meg. Krasznahorka mellett elhaladva Rozsnyóra látogattak el egy rövid városnézésre. A „kötelező” Kofola (szlovák kóla) és Deli csokik beszerzése után búcsút intettek a gömöri hegyeknek és Bánréve felé vették az irányt. A kis csapat kb. 360 km megtétele után, este 7 óra körül érkezett haza.

Hozzászólások lezárva.