2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Megtartotta alakuló ülését az új képviselő-testület Hevesen (fotóalbummal)

0

Alakuló ülését tartotta Heves város új képviselő-testülete. A választási eredményeket a HVB elnökhelyettese, Fehér István ismertette.

Az újonnan megalakult képviselő-testület tagjai: Sveiczer Sándor polgármester, aki harmadik ciklusát kezdi. Egy társadalmi megbízatású alpolgármestert választott a grémium Kovács István személyében, valamint három tanácsnokot: Makó Nándort oktatásért és idősekért felelős tanácsnoknak, Kovács Gyulát sportért és ifjúságért felelős tanácsnoknak, Deli Miklóst pedig rendészeti tanácsnoknak.

Hat egyéni körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei, két körzetben pedig a Sikeres Hevesért Mozgalom jelöltjei nyertek Hevesen!

A következőképpen alakul a város önkormányzatának képviselő-testülete:

  1. választókörzet: Makó Nándor (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)
    2. választókörzet: Nagy Sándor (SIKERES HEVESÉRT MOZGALOM)
    3. választókörzet: Kovács István (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)
    4. választókörzet: Deli Miklós (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)
    5. választókörzet: Sveiczer Sándor (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)
    6. választókörzet: Pusománé Bencsik Ágnes (SIKERES HEVESÉRT MOZGALOM)
    7. választókörzet: Ivanics Róbert (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)
    8. választókörzet: Kozma Tamás (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)

Kompenzációs listás képviselők:

  • Kovács Gyula (FIDESZ-MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG-KDNP)
  • Laczházi Viktória Ilona (SIKERES HEVESÉRT MOZGALOM)
  • Ollári Mihály (SIKERES HEVESÉRT MOZGALOM)

Pénzügyi, Jogi és Nemzetiségi Bizottság elnöke: Ivanics Róbert

Tagjai: Kovács Gyula, Kozma Tamás, Grimplinyi Sándor, Laczházi Viktória Ilona, Pusománé Bencsik Ágnes, Korsósné dr. Demeter Dóra, Lakatos Mónika, Kovács Beát.

Városüzemeltetés és Városfejlesztési Bizottság elnöke: Kozma Tamás

Tagjai: Ivanics Róbert, Deli Miklós, Mátyás Ferenc, Nagy Sándor, Ollári-Vadon Mihály, Szepesi János, Nagy Zsolt, Tóth Lászlóné.

Sveiczer Sándor polgármester az alakuló ülésen ismertette programját: “Magam és a Fidesz-Kdnp-s képviselők nevében is tisztelettel köszönöm azt a felhatalmazást, amit megkaptunk ahhoz, hogy Heves városát tovább irányíthassuk a következő 5 évben is!

Az elmúlt évek, azaz a 2014-24 közötti 10 év legnagyobb sikerének azt tartom, hogy sikerült visszaadni a hevesi emberek hitét, hogy Hevest a fejlődés útjára lehet állítani. Ez a hit ad nekünk további erőt ahhoz, hogy folytatni tudjuk az előző 10 évben elkezdett munkát.

Heves városa idén ünnepli a várossá válás 40 éves évfordulóját. Ez alkalmat ad a visszatekintésre, de alkalmat ad arra is, hogy meghirdessem a következő 10 évre szóló Heves2034 programot!

Ezzel a Heves2034 programmal kívánom Heves városát olyan új gazdasági pályára állítani, amivel megtalálja a helyét a 21. században. A Heves2034 program célja, hogy településünket egy élhetőbb, fenntarthatóbb és gazdaságilag virágzó közösséggé tegye a következő évtizedben.

A Heves2034 részletes kidolgozása elkezdődött. Hamarosan megismerhetik a részleteket, sőt interaktív módon, kérdőíveken, személyes konzultációkon keresztül sokan elmondhatják véleményüket a programról.

Azért kell egy jó tervet kovácsolnunk, azért kell a Heves2034, mert nem juthatunk sok-sok más elnéptelenedő település sorsára. Ezzel tartozunk elődeink emlékének!

Dicső generációk dolgoztak Hevesért emberöltőkön keresztül, most mi élünk Hevesen, rajtunk a sor! Hevesért még jobban, még többet kell dolgozni!

A Heves2034 programban helyet kap a gazdaságfejlesztés, az ipari parkok fejlesztése, és a munkahelyteremtés.

Minden olyan fejlesztést fontosnak tartunk, amellyel Heves város előbbre jut és szolgálni tudja a lakosságot. Célunk az, hogy mindenki szeressen Hevesen élni, büszke legyen városára. Támogatjuk óvodáinkat, iskoláinkat, középiskolánkat. Támogatjuk, a civileket, nyugdíjasokat, s mindenkit, aki kicsit is előbbre akarja vinni közös dolgainkat. Folyamatosan támogatjuk a sportot, sportolókat, akik sikereikkel dicsőséget hoznak Heves városának is. A munkában számítunk mindenkire, akinek fontos Heves. Ehhez sok-sok munkára, kitartásra és új ötletekre van szükség!”

„Mi ezt vállaltuk, mikor elindultunk az önkormányzati választásokon. Ebben a munkában számítunk mindenkire, akinek fontos Heves. Számítunk kormányzati támogatásra és számítunk Szabó Zsolt országgyűlési képviselő úr további támogatására is, és mint polgármester is kérem a személyes támogatásukat!

Csak együtt, a hevesiek segítségével sikerülhet ezt a 10 000 utast szállító Heves nevű komphajót a viharos világgazdasági óceánon, egy jó csapattal és jó iránytűvel a biztonságos kikötőbe navigálnom. Bízzanak bennem!

Ezt vállaltam! A munkát a mai nappal az új ciklusban elkezdem, de egyben folytatom is az előző 10 évet. Hajrá Magyarország! Hajrá Heves!” – zárta szavait a város első embere.

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

Hozzászólások lezárva.