2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Robotolimpián a Körzeti HK Lions A5 csapata

0
A világversenyt megelőző napokról Simon Zoltán, a csapat felkészítője osztott meg egy rövid élménybeszámolót. Ma még egy kemény hajrá vár a fiúkra, de mindenki bízik abban, hogy – ahogyan az már korábban bebizonyosodott – jól fognak teljesíteni.

Simon Zoltán a HK Lions közösségi oldalán megosztott posztban leírta, hogy csodás, de hosszú napokon vannak túl. Legtöbbször 8 órakor indultak útnak és este 10 körül értek vissza a szállásra.
Szeptember 26-án az olasz szervezők egy pihenőnappal örvendeztették meg őket. A csodás városban kerestek kincset a fiúk, ellenfeleikkel egy csapatban. Kísérőik pedig hosszabb, rövidebb sétákkal fedezték fel Brescia-t. Finomabbnál finomabb ételeket ettek, így gyorsan elfelejtették a hosszú utazós, tesztelős napot.
Pénteken megkezdődött az éles verseny. 53 csapat indult a Robomission Junior kategória megmérettetésén. A hevesi csapat célja az volt, hogy az itthoni körülmények között működő robot a versenyen is azt csinálja, amit tud… közel a maximumot sikerült teljesíteni. A legjobb körben 125 pontot szereztek a maximális 146-ból.
A pontos eredményeket még tudhatóak, de a felkésztő szerint talán a top 10-be sikerült bekerülni, aminek most nagyon örülnek. Szombaton kemény versenynap vár rájuk, de általában ez szokott jobban menni a csapatnak.
“Én bízok a srácokban, de számomra már így is ők a nyertesek. Kb. 3 hónap alatt váltottak új programozói környezetre, ami már szöveges programozási nyelvet használ, ezt versenykörülmények között most használják először. Mondhatjuk, hogy egy több mint 47 nemzetet felvonultató verseny igazán mélyvíz. Nagyon büszke vagyok rájuk!” – zárta az élménybeszámlót Simon Zoltán.

Hozzászólások lezárva.