2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Atlétika: Egyéni rekordok és fényesen csillogó érmek születtek a hétvégén

0

Ideálisnak semmiképpen sem mondható körülmények között, folyamatos esőben zajlott le a szentesi verseny, amelyen az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben és városunk képviseletében öt súlylökőnk lépett dobókörbe. A bőven hulló csapadék sem akadályozta meg őket abban, hogy három éremmel és ugyanennyi egyéni rekorddal utazzanak haza – tájékozatott Megyeri István.

Az U20 (junior) korosztályban szereplő Olteán Attila 11,26 méterre javította meg az egyéni rekordját, ami az ezüstérem elnyerését jelentette számára.

Az U18 (junior) mezőnyben két atlétánk is érdekelt volt. Besenyei Márk első hivatalos versenyén vett részt, és jól sikerült a bemutatkozása, hiszen bejutott a nyolcas döntőbe. Végeredményben a nyolcadik helyet tudta megszerezni, méghozzá 10,38 méteres egyéni csúccsal.

Ugyanebben a mezőnyben Bódis Marcell is indult, aki ezúttal 14,08 méterig jutott, ezzel ugyancsak ezüstérmet nyert. Marcellnek ez az első éve a juniorok között és csak az egy évvel idősebb ellenfele tudta őt megelőzni.

Az U16 (serdülő) korosztályban is ketten szerepeltek. Almási Dominik egyéni csúcsot jelentő 12,13 méteres lökésével az ötödik helyet szerezte meg. Ugyanitt Pető Gergő remek versenyzéssel, a negyedik sorozatban vette át a vezetést és végül 13,79 méteres lökésével aranyérmes lett. A három egyéni rekord mellett egy arany- és két ezüstéremnek is örülhetünk.

Forrás: Facebook, Megyeri István

Hozzászólások lezárva.