2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Nagyszabású Autómentes Nap és Lurkó Sziget Fesztivál várta az érdeklődőket Hevesen (fotókkal)

0

A Bermuda Sportpark adott otthont a településünkön szeptember 21-én megrendezésre kerülő Lurkó Sziget Fesztiválnak, amely az Autómentes Nap jegyében zajlott. A városi önkormányzat, a Hevesi Sportegyesület és a Művelődési Központ szervezésében megvalósuló eseményen a játéké és a mozgásé volt a főszerep, célja a környezetbarát közlekedési formák népszerűsítése, valamint egy kellemes őszi program biztosítása a hevesi és a környékbeli családoknak.

Az egész napos rendezvény 9 órától indult, és változatos programokat kínált minden korosztály számára. A legkisebbeket kézműves foglalkozások, népi játékok, légvárak, valamint ügyességi versenyek várták. Közel 140 nevező állt rajthoz a már több évtizedes hagyománnyal rendelkező “Fut a Heves” versenyszámaiban. A megmérettetésre regisztráltak közül nem csupán a dobogósok teljesítményét ismerték el, Heves önkormányzatának jóvoltából mindenki ajándékot kapott.

Az esemény különleges attrakciói közé tartozott az Extrém Trail kerékpár show, mely a leglátványosabb bringás trükköket és ügyességi gyakorlatokat mutatta be, bátor önkénteseket is bevonva. Kora délután pedig Szabi Magic bűvész kápráztatta el a közönséget varázslatos előadásával. Természetesen a cukorágyú sem pihent, a gyerekek nagy örömére többször állt “csatasorba”.

A rendezvény során a látogatók számára különféle finomságok is elérhetők voltak: óriáspalacsinta, kézműves fagylalt, vattacukor, hot-dog, hamburger is enyhítette az éhséget. A mozgásra épülő kaland- és játékpark mellett csillámtetoválás, egészségsziget és zsákbamacska is várta a kicsiket, és lehetőség volt további ajándékok megnyerésére is.

Több éve már, hogy Heves városa is kapcsolódik az Autómentes Naphoz, mely a fenntarthatóság és a környezettudatosság fontosságát hangsúlyozza. Az ilyenkor – országszerte – megrendezésre kerülő programok célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetbarát közlekedési lehetőségekre, valamint erősítse a közösségi kapcsolatokat. A sport és a szórakozás összekapcsolásával a Lurkó Fesztivál kiváló lehetőséget nyújtott városunk és a környék lakóinak, hogy egy jó hangulatú, mozgalmas napon vegyenek részt.

Szervező: Művelődési Központ, Hevesi Sportegyesület

A szervezők köszönik a közreműködők részvételét: Hevesi Polgárőr Egyesület, Magyar Vöröskereszt Heves Területi Szervezete, Csillagvirág Népművészeti Egyesület, Halassy Csilla szobrász, Adácsi Erika hagyományőrző alkotó, Lassú Imre népi iparművész, Lányi Judit kreatív alkotó.

Támogató: Heves Város Önkormányzata 

Fotó: Hevesi Hírportál/Jakab Tibor

 

Hozzászólások lezárva.