2024. October 13. Kálmán, Ede napja

A Magyar Falu Program keretében fejlődik térségünk közlekedési infrastruktúrája

0

Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn, Budapesten.

Gyopáros Alpár ismertetése szerint az idén július közepén lejárt pályázatot ötmilliárd forinttal hirdették meg. Az út, híd vagy kerékpárút felújítására egy-egy önkormányzat legfeljebb 45 millió, míg járdafelújításra maximum 10 millió forintot igényelhetett. Ez a pályázati lehetőség ötödik éve az egyik legnépszerűbb pályázati forma, és bár a Magyar falu program szerteágazó fejlesztési lehetőséget kínál, az utakat, járdákat, hidakat mindenki használja – tette hozzá.

A heol.hu tájékoztatása szerint Boconádra 8,2 millió forint támogatás érkezik. Kis István polgármester elmondta, ennek egy részét a Béke út egyik szakaszának felújítására fordítják, míg a másik felére a TOP Plusz pályázaton már nyertek, így az egész út korszerűsítése megvalósulhat.

Erdőtelek 5, Hevesvezekény 6, Pély 2,2, Tarnaszentmiklós 3,8, Tenk 5 és Tiszanána szintén 5 millió forintot költhet útfelújításra – folytatta a portál. Zaránk kapta a legnagyobb támogatást, összesen 10 millió forintot nyertek. Urbán László polgármester közölte, hogy egy olyan útszakasz kap szilárd burkolatot, amely eddig még nem rendelkezett ilyennel, így körülbelül 40 éves elmaradást pótolnak – zárta sorait a heol.hu.

Forrás: heol.hu, magyarfaluprogram.hu

A nyitókép az Alatkai bekötőút fejlesztését mutatja!

Hozzászólások lezárva.