2024. October 14. Helén napja

Jubileumi tanévnyitó a Körzetiben

0

50 éve nyitotta meg kapuit a Körzeti Általános Iskola Hevesen. A 2024. szeptember 2-án tartott jubileumi tanévnyitóra meghívást kaptak az 1974/75-ös tanév elsős tanulói. Az idei tanév 53 elsősét a tanító nénik, az óvónénik és az egykori elsősök kézen fogva vezették be az ünnepi díszbe öltöztetett tornaterembe – áll a hevesiskola.hu portálon.

Az ünnepségen Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és arról beszélt, hogy miért jó iskola a Körzeti. Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere, mint a Körzeti Általános Iskola egykori tanulója felidézett néhány kedves emléket az iskolában töltött éveiből. Az ünnepi műsorban felléptek a harmadikos tanulók, a Dráma-tánc tehetségműhely tehetségei és az énekkar.

Szabó Imre Tiborné főigazgató mesét mondott a gyerekeknek az 1974-es elsősökről és csengőszóval nyitotta meg az új tanévet. A fél évszázados jubileum alkalmából az iskola alapítványa jóvoltából körzetis nyakkendőt kapott az intézmény minden tanulója, pedagógusa, az 50 éve először iskolába lépő elsősök és a meghívott vendégek.

Az eltelt 50 évre emlékezve jubileumi programsorozat teszi emlékezetessé a tanévet. A tervezett programokról és az időpontokról az iskola Facebook oldala folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket – zárult a beszámoló.

Forrás: hevesiskola.hu

Hozzászólások lezárva.