2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Hat dolog, hogy elkerülhetők legyenek a motoros balesetek

0

Vármegyénk útjain az elmúlt hétvégéken súlyos, halálos balesetek történtek a motorosokkal. A hónap utolsó hétvégéje is nagy meleget hozott, ezért ezt a 6 dolgot kéri a motorosoktól a rendőrség, hogy mindenki épségben hazaérjen.

Ezen a hétvégén is nagy hőség várható, így vélhetően ismét sokan kapnak kedvet egy mátrai vagy bükki motorozásra, hívta fel a figyelmet a Heves Vármegyei Rendőr- főkapitányság. Az értelmetlen tragédiák, súlyos sérülések, jelentős anyagi károk elkerülése érdekében pontokba szedték, mire kérik, hogy figyeljenek a motorosok. Ez az alábbi 6 dolog:

  • A közút továbbra sem versenypálya! A közúton a sebességhatárokat betartva, mindig az adott út vonalvezetésének megfelelő sebességgel kell közlekedni.
  • Előzni csak az arra alkalmas útszakaszon, a szembejövő forgalom zavarása nélkül lehet!
  • A jobbratartási kötelezettség a motorosra is vonatkozik!
  • Csak kifogástalan műszaki állapotú járművel lehet útra kelni.
  • Motorozás során elengedhetetlen a bukósisak, a megfelelő ruházat és védőfelszerelés viselése.
  • Csak józanul, tiszta fejjel, a vezetésre alkalmas állapotban közlekedjen motorral.

Kérjük fogadják meg tanácsainkat, hogy mindenki hazaérjen – írták.

Az elmúlt 2 hétvégén több halálos kimenetelű esetről számolt be a heol.hu.

Pénteken megcsúszott egy kanyarban és a szemből érkező kocsinak ütközött a motoros, akit súlyos sérüléssel kórházba szállítottak.
Augusztus 24-én délután halálos baleset történt Sirok és Egerbakta között. A 24-es főúton szombaton késő délután egy Eger felé haladó motoros egy jobbra ívelésű kanyar előtt megcsúszott és elesett, a vezető fejjel egy szemből érkező személyautónak ütközött. Az 52 éves mátraballai férfi olyan súlyosan sérült, hogy a kiérkező mentők az életét nem tudták megmenteni.
Augusztus 17-én szombat este Gyöngyöspatánál hunyt el egy motoros. Mentőhelikopter is érkezett a fiatal focistáért, de az életét nem tudták megmenteni, a 35 éves helyi lakos a helyszínen életét vesztette.
Augusztus 10-én pedig egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal ütközött össze egy motorkerékpáros a 24-es főúton Gyöngyös mátrafüredi és sástói településrészei között.

Hozzászólások lezárva.