2024. October 14. Helén napja

Sveiczer Sándor: “A baloldali ellenzék riogatja a hevesieket. Az épülő gyár nem káros a lakosság egészségére!”

0

Sveiczer Sándor, 53 éve Hevesen élő lokálpatrióta polgármester leszögezte: NEM LESZ SEM AKKUMULÁTORGYÁR, sem a lakosság egészségére ártalmas terméket előállító gyár Hevesen! Az LMP és a MOMENTUM politikusai, valamint helyi bábjaik félrevezető, valótlan információkkal riogatják a hevesieket, a jelentős iparűzési adóbevételt és a város jövőbeli gazdasági stabilitását jelentő, munkahelyteremtő beruházás megvalósulása ellen uszítanak – emelte ki megkeresésünkre a városvezető.

 A környéken lakók egészségét nem károsítja a BYN Hungary Kft. új, Hevesre tervezett gyára, és szó sincs arról, hogy akkumulátorgyár épülhet Hevesenállítja Sveiczer Sándor, Heves város polgármestere.

A külterületre tervezett gyár a környezetre és természetre gyakorolt hatása minimális, a környéken lakók egészségére káros hatást nem gyakorol. A projekt kibocsátási határértékei nem csak megfelelnek, de túl is teljesítik az EU-ban legszigorúbb német szabványokat, garantálva a környezeti hatások minimális, illetve zéró szintjét – szögezte le.

A polgármester Facebook oldalán megjelent nyilvános közleményét az alábbiakban olvashatja teljes terjedelmében.

“Válasz a hevesi Képviselő-testületi döntést ért támadásokra
Tisztelt Hevesiek, Kedves Barátaim!
A hevesi képviselő-testület csütörtöki döntését, alattomos fővárosi haszonleső politikusok és helyi bábjaik a dollárbaloldal médiatámogatása mellett rosszindulatúan támadják.
Teszik mindezt úgy, hogy hazugságokat terjesztve vagdalkoznak, de nem merik szó szerint idézni a hevesi képviselő-testület nyílt Közleményét!
❗Erre kapcsolódott rá a fővárosi liberális LMP és a Momentum is, akik június 9-én, a hazaáruló brüsszeli tevékenységük miatt megbuktak a választásokon.
Szomorú, hogy politikai haszonlesés miatt mások is csatlakoztak hozzájuk.
A BYN Hungary Kft. 40 milliárdos munkahelyteremtő beruházást valósítana meg Hevesen, jelentősen növelve a város iparűzési adóbevételét! A projekt során kiemelt figyelmet kap a környezetvédelem, valamint a biztonság.
❗A cég NEM AKKUMULÁTOROKAT gyártana, hanem a világ legmodernebb oldószertisztító és újrahasznosító üzemének megépítését tervezi Heves városában.
❗Az NMP számos iparágban létfontosságú összetevő. A gyógyszeriparban például a vízben oldhatatlan hatóanyagok feloldására szolgál, illetve transzdermális gyógyszerek alapanyaga, amelyek a bőrön keresztül juttatják be a hatóanyagot az emberi szervezetbe.
Használják többek között a körömlakk lemosókban, festékekben, tisztító és bőrápoló szerekben, laptopok gyártásánál, állatgyógyszerekben és mezőgazdasági permetezőszerekben is. A vízfelhasználás minimális lesz.
❗➡️Ismételten ki kell emelnem a testületi közleményből a legfontosabbakat:
– Az Európai Uniós szabályozások szigorú követelményeinek eleget téve a projekt kialakítása prioritásként kezeli a környezet védelmét és a biztonságot.
– A tisztítási folyamatokat úgy tervezték meg, hogy minimális környezeti terhelést jelentsenek, biztosítva ezzel a hosszú távú fenntarthatóságot és a gazdasági előnyök elérését.
– A projekt kibocsátási határértékei nem csak megfelelnek, de túl is teljesítik az EU-ban legszigorúbb német szabványokat, garantálva a környezeti hatások minimális, illetve zéró szintjét.
Még a fenti, környezetvédelmi szempontból teljes biztonságot nyújtó tények mellett is kiemelném, hogy a tervezett üzem lakott területen kívül épülne meg!
Innen üzenem, főleg azoknak, akik még a térképen sem találják meg Hevest, akik pánikot szítanak, és alaptalanul riogatják a lakosságot, hogy Én 53 éve élek Hevesen, családommal és vállalkozásainkkal eddig is Hevesen és Hevesért dolgoztunk!
A jövőben is mindent meg fogok tenni elkötelezetten Hevesért, a hevesi emberekért, közös biztonságunkért, és közös jövőnkért!
Sveiczer Sándor polgármester, de legfőképpen férj és hevesi családapa”
Forrás (NMP felhasználási területe):
Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

Hozzászólások lezárva.