2024. October 13. Kálmán, Ede napja

Napközis táborban szereztek élményeket a körzetis diákok

0

A Hevesi Körzeti Általános Iskolában június utolsó hetében két turnusban 115 tanulót táboroztatott 12 pedagógus az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány által meghirdetett Napközi Erzsébet-tábor pályázat keretében. A tartalmas programokról az intézmény közösségi oldala számolt be.

A többségében alsós gyermekek ingyenesen vehettek részt a változatos programokat kínáló táborban és napi négyszeri étkezésben részesültek. A tábor a sport, egészséges életmód, művészeti nevelés, környezettudatos életmód témakörökre épült.

A táborozás 5 napja alatt sokszínű programkínálat várta a 1-6. évfolyamos tanulókat. A Hevesi Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont munkatársai önismereti játékokat és sportos feladatokat szerveztek a tanulók részére.

A gyerekek játékos múzeumpedagógiai foglalkozáson ismerkedtek meg Heves város történelmi emlékeivel Gyimesiné Gömöri Ilona muzeológus vezetésével.

A Hevesi Háziipari és Népművészeti Szövetkezet munkatársai a népi kézműves technikák rejtelmeibe vezették be a gyerekeket, a táborozók filcből csigát és babát készítettek a foglalkozáson, zoknidobáló és csigafuttató versenyben mérték össze ügyességüket.

Csütörtökön az egri várba kirándultak a csoportok. A vár saját kiállításai után meglátogatták a Panoptikumot, Gárdonyi Géza sírját, a Hősök termében Dobó István sírját. Egy korhű ruhába öltözött végvári vitéz bemutatta, hogyan kell megtölteni és elsütni egy középkori puskát. A Gárdonyi Géza Emlékházban idegenvezető irányításával ismerkedtek a híres író használati tárgyaival és érdekes történeteket halhattak Gárdonyiról. A Gárdonyi ház kertjében található játszótér nagyszerű kikapcsolódást nyújtott a fáradt gyerekeknek.

A külső helyszíneken szervezett programok mellett a táboroztató pedagógusok irányításával sportoltak, kézműveskedtek, társasoztak a gyerekek és a szabadtéri játékok sem maradtak ki a tábor repetoárjából.
Tartalmas és változatos programokkal teli 5 napot töltöttek el az iskola tanulói a táborban.

Hozzászólások lezárva.