2024. July 2. Ottó napja

Két hevesi ezüst a felnőtt országos bajnokságon

0
Kovács Gyula, hevesi edző három súlylökője és egy gerelyhajítója indult az A-Plast Ikarus BSE Kertvárosi Atlétika színeiben és városunk képviseletében az idei felnőtt bajnokságon. Közülük ketten dobogóra is állhattak – számolt be Megyeri István szakosztályvezető.

Szombaton a súlylökők léptek dobókörbe. Kovács Kristóf junior korosztályúként most szerepelt először felnőtt országos bajnokságon, és elmondhatjuk, hogy jól sikerült az első fellépése, hiszen 14,18 méteres eredménnyel az előkelő ötödik helyen zárt.
Közvetlen előtte, vagyis a negyedik helyen végzett Detrik Balázs, aki ezúttal 15,69 méterig jutott. Sajnos a dobogós helyre Balázsnak ezúttal nem volt reális esélye.
Nagy harc volt az első két helyért Kovács László és régi ellenfele, a nyíregyházi Tóth Balázs között. Az egyformán 24 éves atléták közül most Balázsnak jött ki jobban a lépés, miután az utolsó sorozatban sikerült „túllöknie” Lászlót, aki így (17,24 méteres lökéssel) ezüstérmes lett.
Vasárnap Kovács Noel szerepelt gerelyhajításban. Már a korábbi években kialakult egy „triumvirátus” a fiatal ferencvárosi Herczeg György, a szolnoki Rivasz-Tóth Norbert és Noel részvételével. Idén a „korelnök” Rivasz-Tóth állhatott fel a dobogó legfelső fokára, Noel pedig (a tavalyi pozíciójához képest egyet előre lépve) ezüstérmet szerzett, 68,99 méteres eredménnyel, Herczeg György pedig a harmadik helyen végzett.

Gratulálunk az atlétáknak, és Kovács Gyula edzőnek!

Hozzászólások lezárva.